Laster...
Vennligst vent mens siden laster...
...
nytt produkt i handlekurven:
Andre aktuelle produkter:
Tiårets beste album Årets beste under radaren Årets beste EP Årets beste reutgivelser Årets beste låter Årets beste album

Vår avstemning for årets beste album 2009 gjorde et par ting klart: Det er mange som liker The xx, Yeah Yeah Yeahs og John Olav Nilsen & Gjengen (de tre var på klart flest lister) - og de som liker Brad Paisleys siste liker den virkelig godt. Ingen album fikk så mange førsteplassnoteringer som American Saturday Night. Men så er det det med Nashville-country, uansett hvor bra sangene er så treffer ikke musikken like bredt som pop og rock, ikke her til lands i hvert fall. Har du dog en viss dragning mot velsmurt country, mottar du herved en tung anbefaling. Mos Def har laget årets hip hop-album, Fever Ray årets elektroniske album, The Avett Brothers er årets importplate, Loudon Wainwright III gjennomførte årets prosjekt osv. Fryktelig trist med Jay Reatard, som døde 13. januar 2010, etter å ha levert sin hittil beste skive i 2009 med Watch Me Fall.

1
xx (Digipack) - The xx
14900
Kjøp xx (Digipack)
Fire 20-åringer fra Sør-London albumdebuterte i august med elleve nydelige indiepopspor, inspirert av legendariske Young Marble Giants og tydelig preget av moderne R&B og dubstep, men samtidig fullstendig originalt og - jada - nyskapende. The xx sin minimalisme er ikke et utslag av trender og coolness, men virker snarere å være knyttet til bandmedlemmenes personlighet - blyge folk, dette. Men det betyr ikke at de lar være å dele sine historier eller musikalske ideer. Her er én intro og ti sofistikerte sanger om intimitet, kjærester, eks-kjærester, vennskap og fremtidsutsikter. En sann glede å lytte til.

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
2
It´s Blitz! - Yeah Yeah Yeahs
9900
Kjøp It´s Blitz!
Det første som slår en er synthene. Og dansbarheten. Begge deler så absolutt tilstede på åpningslåta "Zero", som med møkkete, new wave-inspirert electronica går rett i fletta på lytteren. Neste spor er disco-influerte "Heads Will Roll", og etter den temposterke duoen innledningsvis slakkes det av på farten - uten at intensiteten må vike en tomme. It's Blitz! viser et band som kanskje har blitt mindre punka i uttrykk, men definitivt ikke i holdning. New York-trioen veksler mellom det knallhardt fengende og det melankolske, men mister aldri nerven. Et knivskarpt tredjealbum som favner bredere enn noe de har levert tidligere.

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
3
American Saturday Night - Brad Paisley
9900
Kjøp American Saturday Night
Country med sjel og ambisjoner à la klassisk rock. Superstjernen Brad Paisleys beste album til nå er også det beste og mest inkluderende Nashville-albumet på 2000-tallet. Vi presenteres denne gang for en herlig laid-back Grammy-vinner som smeller inn home-run etter home-run, gjerne ved å ta i bruk en synth-outro, vittige anti-macho-holdninger eller for den saks skyld en MLK/Obama-referanse. Paisley har på mange måter laget et lite spektakulært album - dette er velprodusert Nashville-country uten for mye mikkmakk - men hør etter og du vil imponert på samme måte som man blir av Born In The U.S.A.

Er også tilgjengelig som MP3.
4
For Sant Til Å Være Godt - John Olav Nilsen & Gjengen
9900
Kjøp For Sant Til Å Være Godt
Årets og tiårets store norske album er akkurat så eksepsjonelt som alle vil ha det til. Tekstene er sterke, og åpenbart noe av det beste som er gjort på norsk siden Jokkes glansdager. Lengslene etter noe annet er påtagelig; det samme er ungdomsnostalgien og en tilsynelatende evig tro på kjærligheten. John Olav Nilsen har mye til felles med Håkan Hellström, bl.a. en dragning mot britiske postpunktradisjoner (fra The Clash, via Dexy's, til The Libertines), men han er mer rufsete - og tør vi si bedre? For Sant Til Å Være Godt er et etterlengtet og viktig album.

Er også tilgjengelig som MP3.
5
The Ecstatic - Mos Def
9900
Kjøp The Ecstatic
Et perfekt album for nåtida, et perfekt album for 2009, for som han sier i "Life In Marvelous Times": "More of less than ever before / It's just too much more for your mind to absorb / It's scary like hell, but there's no doubt / We can't be alive in no time but now." Slick Rick, Talib Kweli og Georgia Anne Muldrow gjester, men her er det så til de grader Mos Def i sin egen høye person som er stjerna. Her er det en drøss med vers du vil høre igjen og igjen, og rappinga er krydret med fascinerende, underlige lyder og beats som vokser seg mer fengende for hver gjennomspilling. Ambisiøst, kunstnerisk og ekstremt vellykket.

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
6
Album - Girls
16900
Kjøp Album
En oppsiktsvekkende debut fra Girls, et brennhett navn allerede lenge før utgivelsen av dette albumet - presist titulert Album. Girls' første singler, "Hellhole Ratrace" og "Lust For Life", gjorde duoen til "det nye store" undergrunnsbandet i løpet av 2009. Musikalsk henter Album mye fra Buddy Holly og Beach Boys, bare filtrert gjennom power-pop-akkorder, shoegaze og en fresh DIY-holdning. Alt i alt tolv knallsterke låter - fine, fengende og fantastisk følsomme. Amerikansk indierock på sitt aller beste.

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
7
The Pains Of Being Pure At Heart - The Pains Of Being Pure At Heart
16900
Kjøp The Pains Of Being Pure At Heart
Lo-fi støypop fra Brooklyn, New York City som burde kunne appellere til alle som er svake for diskant, melankolsk indie. Lydbildet kan minne om grupper som My Bloody Valentine og Jesus & Mary Chain, mens vokalen like gjerne sender tankene i retning følsomme og lavmælte Luna og det mer naive og støysvake uttrykket til Belle & Sebastian. Legg til referansene The Cure, Archers Of Loaf, The Chills og Teenage Fanclub, og man sitter igjen med en nydelig skive stappfull av "amatørmessig" gull. Gjennom debutalbumets ti nydelige spor holdes energien konstant oppe, men legg merke til at feedback og fuzz aldri får lov til å overmanne melodiene - det er de altfor gode til.

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
8
I And Love And You - The Avett Brothers
16900
Kjøp I And Love And You
Brødrene Scott (banjo) og Seth (gitar) Avett utgjør, sammen med Bob Crawford på ståbass, folkrockvidunderet som er The Avett Brothers. Deres første utgivelse på stort selskap byr på varm og behagelig folkrock, som med et rikt orkestrert lydbilde og fantastiske melodier aldri slutter å fenge. Velkjente Rick Rubin (Johnny Cash, Metallica, Tom Petty, Beastie Boys etc.) har her produsert et album som fortjener en plass blant utgivelsene til historiens beste brødrepar. Tenk Louvin, Allman og Everly - om ikke som direkte musikalske referanser, så hva kvalitetsharmonier angår. I And Love And You er The Avett Brothers' beste så langt, og en nytelse fra start til slutt.
9
Crack The Skye - Mastodon
9900
Kjøp Crack The Skye
Metal-kvartetten fra Atlantas fjerde album. Crack The Skye inneholder bare syv låter, men de strekker seg til gjengjeld over 50 minutter til sammen, med den firedelte "The Czar" i sentrum. Musikken er fortsatt blytung, men har tatt et lite skritt nærmere den klassiske rocken. Dette er et album som utvider Mastodons nedlagsfelt - de har på alle måter blitt et større band, et bedre band, et band som kan tillate seg å gjøre hva som helst med sin beinharde, beintunge rock. Som det hintes til i tittelen, er tematikken alt annet enn jordnær - her behandles blant annet romfart, teoriene til Stephen Hawking, ormehull, Rasputin og det russiske tsarveldet.

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
10
Merriweather Post Pavilion - Animal Collective
14900
Kjøp Merriweather Post Pavilion
Det synes tåpelig å bruke klisjeer om et så lite klisjefylt band som Animal Collective, men la gå: De blir litt bedre for hvert album. Alt som har vært med på å definere Brooklynbandet til nå er intakt, men det er mer raffinert, gjennomført og bedre strukturert enn ved tidligere korsveier. Deres eksperimentelle "indiepop" er så langt ute at det virker mer naturlig å sammenligne med The Grateful Dead enn, tja, The Shins. Skallene deres er i hvert fall like psykedeliske som skallene til Garcia, Weir, Lesh osv., og begge beveger seg fra ren villskap til myke, melodiske partier som blander skamløs skjønnhet med ekstatisk "snålhet".

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
11
Wilco (The Album) - Wilco
16900
Kjøp Wilco (The Album)
Fra den skranglete countryrocken på debuten A.M. (1995) har Wilco utviklet seg til å bli et av musikkverdenens aller mest solide - og ikke minst interessante - band. Med Wilco (The Album) når gruppa igjen en slags formtopp, som kombinerer relativt streit gitarrock med mer eksperimentelle elementer. Første indikasjon på at Jeff Tweedy og kumpanene denne gang ikke tar seg selv spesielt alvorlig, var tittel og coverbilde. Den andre er løssluppenheten, som gjør albumet til en fryd å høre på. Tweedys vekst som låtskriver er udiskutabel, og etter flere utskiftninger i medlemsmassen virker det som om han har funnet sine optimale makkere i jazzgutta Nels Cline (gitar) og Glenn Kotche (trommer).

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
12
Revolution - Miranda Lambert
16900
Kjøp Revolution
Nr. 3 fra country-yndlingen Miranda Lambert. På Revolution har 25-åringen, viden kjent som den tøffeste dama i Nashville, en dypere, mer moden tilnærming til livet. Texas-jenta vil ikke lenger bare sloss, men er også klar for litt diplomati. Temaene spenner fra tilgivelse og forsoning til anger og "voksen" kjærlighet. Hun har fullstendig kontroll, både når hun drar på i balladene og når hun fyrer opp rockerne. Hun er noe for seg selv, og det vel også derfor country-fans snakker om en "Lambert sound". Enten hun gjør Fred Eaglesmith, Julie Miller eller John Prine - alt høres umiskjennelig ut som Miranda Lambert.

Er også tilgjengelig som MP3.
13
Grey Britain - Gallows
16900
Kjøp Grey Britain
Gallows' andre album er en destruktiv om ubehagelig sak, der post-metal hardcore, klassisk punk og brutale ballader slåss om oppmerksomheten. Bråkete, forvrengte gitarer og skrikende vokal er fortsatt fremtredende, men det må kunne sies at Gallows har vokst som band siden sist. De er mer kompromissløse, de er hardere - og de er så definitivt bedre.

Er også tilgjengelig som MP3.
14
High Wide & Handsome - The Charlie Poole Project (2CD) - Loudon Wainwright III
16900
Kjøp High Wide & Handsome - The Charlie Poole Project (2CD)
Loudon Wainwright III har i samarbeid med produsenten Dick Connette gjennomført et av karrierens mest ambisiøse prosjekter. Dette er en storstilt samling sanger, både gamle låter og nytt originalmateriale som hyller og tar opp arven etter den legendariske sangeren, banjospilleren og notoriske fyllefanten Charlie Poole (1892-1931) - en av countrymusikkens fedre, hvis karriere ble oppsummert i den fantastiske Legacy-boksen You Ain´t Talking To Me: Charlie Poole And The Roots Of Country Music i 2005. Kjøp den og kjøp denne, les i coveret og hør etter - du vil neppe angre.

Er også tilgjengelig som MP3.
15
Only Built 4 Cuban Linx II - Raekwon
19900
Kjøp Only Built 4 Cuban Linx II
Mektig fra Raekwon. Dette er hans beste siden hans første, og kanskje den sterkeste Wu-Tang-affilierte plata siden Ghostface-mesterverket Fishscale. "House Of Flying Daggers" og "Mean Streets" viser til fulle hva Raekwon er i stand til å prestere, mens høydepunktet "Ason Jones" er en sjelfull hyllest til Ol' Dirty Bastard (som ikke blir noe mindre rørende av at den låner beats fra avdøde J. Dilla). Merk deg også RZA-produserte "New Wu" - med Ghostface og Method Man på gjestevers. Den fyrer grundig opp under håpet om mer musikk fra Wu-Tang Clan ...
16
It´s Not Me, It´s You - Lily Allen
9900
Kjøp It´s Not Me, It´s You
Med hjelp fra produsent Greg Kurstin fra The Bird And The Bee forvandler Lily Allen kjendisliv til friske, nye electropop-låter som fokuserer på oppriktig refleksjon, politikk og dagen-derpå-følger og følelser. Hun synger om insitusjonalisert dopmisbruk, om en kjæreste som er elendig i senga, om Gud (han digger Creedence, må vite) og om George W. Bush i den lystige "Fuck You" (på et tidlig stadium kjent som "Guess Who Batman"). Hun har kanskje ikke skrevet noen utpregede "hits" av typen "Smile" eller "LDN" (det måtte i så fall være nevnte "Fuck You"), men har først og fremst laget et album som føles helhetlig og selvsikkert.

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
17
Live In London (2CD) - Leonard Cohen
9900
Kjøp Live In London (2CD)
Et livealbum av sjeldent høy kvalitet. I 2008 la Cohen ut på sin første turné på 15 år. Mer enn 700.000 billetter ble revet unna, og konsertene imponerte både fans og kritikere. Live In London ble spilt inn 17. juli samme år, og inneholder den komplette opptredenen han gjorde på byens O2 Arena. Enten man ønsker å gjenoppleve en strålende konsertopplevelse, eller aldri har hatt gleden av å se Cohen live, fungerer denne utgivelsen utmerket. Mannen befinner seg midt i 70-åra, men er like bra som for 40 år siden.

Er også tilgjengelig på DVD og som MP3.
18
Let´s Change The World With Music - Prefab Sprout
16900
Kjøp Let´s Change The World With Music
Den etterlengtede oppfølgeren til The Gunman And Other Stories (2001). Her har popgeniet Paddy McAloon gjenoppstått, samlet sine gamle våpendragere i Prefab Sprout og laget et elegant album som trygt kan plasseres ved siden av klassikerne Steve McQueen (1985) og From Langley Park To Memphis (1988). Paddy har lagt eksperimentene fra soloutgivelsen I Travel The Megahertz (2003) på hylla og konsentrert seg om å lage musikk i en sjanger der han selv er en av premissleverandørene: Sofistikert popmusikk med melodisk finesse som Steely Dan og tidløse tekster som Smokey Robinson. Et stort comeback!

Er også tilgjengelig som MP3.
19
Born Like This - DOOM
16900
Kjøp Born Like This
Ingen rapper som DOOM, ingen rimer som DOOM, ingen lager skiver som DOOM. Marvel-universet er fortsatt en påtakelig kilde til inspirasjon, og som superskurk i egen serie leker han med hip hop-ens stereotyper, musikalsk så vel som tematisk. Disney er det definitivt ikke. Raekwon og Ghostface gjester på hvert sitt spor, på produsentsiden finner vi blant andre Madvillain-kompanjong Madlib, Jake One, avdøde J-Dilla og DOOM selv.

Er også tilgjengelig på Vinyl.
20
Seya - Oumou Sangare
16900
Kjøp Seya
I Mali, et land med artister som Amadou & Mariam, Rokia Traoré, Ali Farka Touré, Salif Keita og Toumani Diabaté, regnes Oumou Sangare som kanskje den aller største stjernen - eller rettere: den aller største legenden. Seya er hennes første siden 1996, og derfor mildt sagt etterlengtet. Og, for å fortsette med understatements, det inneholder også noen gode låter - nærmere bestemt elleve i tallet. Her er det nemlig ikke et svakt spor, og som en ekstra belønning til lytteren kommer dessuten de aller beste sangene til slutt: "Iyo Djeli", "Mogo Kele" og "Koroko". Hvis hun hadde sunget på engelsk, hadde hun vært like stor som Mary J. Blige. Det føles like sikkert som at dette albumet kommer til å bli en malisk klassiker.
21
Watch Me Fall - Jay Reatard
14900
Kjøp Watch Me Fall
Memphis-fødte Jay Reatard har sluppet en bråte kanonsingler de siste par årene (utgitt på de to vimsete, men strålende samlerne Matador Singles 08 og Singles 06-07). Med Watch Me Fall ga dette punkvidunderbarnet ut sitt andre studioalbum, oppfølgeren til Blood Visions fra 2006. Denne gang beveger han seg utenfor røttene sine og har skrevet et dusin uimotståelige melodier. Dette kunne ikke vært Jay Reatard, vel og merke, hvis ikke musikken inneholdt en viss negativ aggressivitet.

Tragisk nok ble dette Jay Reatards siste album. Han døde 13. januar 2010, bare 29 år gammel.

Er også tilgjengelig som MP3 og på Vinyl.
22
Heidersmenn - Stein Torleif Bjella
9900
Kjøp Heidersmenn
Stein Torleif Bjella er bosatt i Øvre Ål, hvor han skriver sine sanger, legger ned rakfisk, driver med shetlandshestavl og jobber i lokalavisa. Med Heidersmenn gjør Tolv Volt-vokalisten sin solodebut, etter kraftig påtrykk fra produsent og DumDum Boys-gitarist/låtskriver Kjartan Kristiansen. Der Tolv Volt representerer den mer klassiske rocketradisjonen, tar Bjella det et par solide hakk ned når han opptrer under eget navn. Selv kaller han sjangeren enkelt og greit "mann med gitar".

Er også tilgjengelig som MP3.
23
Love Vs Money - The-Dream
9900
Kjøp Love Vs Money
Låtskriver og produsent Terius "The-Dream" Nash har, i partnerskap med beats-virtuoso Christopher "Tricky" Stewart, vært ansvarlig for megasuksesser som Rihannas "Umbrella" og Beyoncés "Single Ladies". Debuten som soloartist kom i 2007, i form av Love/Hate. Med Love Vs Money klarer han derimot det så få av hans stjerneprodusentkollegaer klarer, nemlig selv å gi ut et bunnsolid soloalbum. Den selverklærte "radio killa ... R&B gorilla" pøser ut vittige, sexy (gjett én gang hva som er gjennomgangstema her) låter med masse kjøtt på beina.

Er også tilgjengelig som MP3.
Årets beste 2009 - Spill Årets beste 2009 - Film Årets beste 2009 - Musikk