Filmfestivalen i Cannes 2016

11.-22. mai er det igjen duket for den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes. Årets program er fullt av spennende filmer, og her tar vi en titt på trailerne for noen av dem som deltar (både i og utenfor konkurransen). Hele programmet kan du se på festivalens hjemmeside - og tidligere Gullpalme-vinnere har vi samlet på denne siden.

 

The Neon Demon - Nicolas Winding Refn

Winding Refn gikk fra å være Cannes-yndling med Drive (2011) til å nærmest bli festivalens hatobjekt med Only God Forgives to år senere. Forhåpentligvis er den provokative dansken tilbake på topp med The Neon Demon, skrekkthrilleren med Elle Fanning i hovedrollen.

 


Julieta - Pedro Almodóvar

Den spanske mesterregissøren Almodóvar leverer med Julieta sin 20. spillefilm, denne gang basert på tre historier fra Alices Munros prisvinnende novellesamling Rømlingen (Runaway).

 


Money Monster - Jodie Foster

Med blant andre George Clooney, Julia Roberts og Dominic West på rollelista, lukter det storfilm av thrilleren Money Monster. I regissørstolen finner vi Jodie Foster, mens Clooney spiller TV-personligheten som tas som gissel etter å ha gitt et dårlig finanstips

 


The Nice Guys - Shane Black

I 1970-tallets Los Angeles må den uheldige privatdetektiven Holland March (Ryan Gosling) og den innleide tøffingen Jackson Healy (Russell Crowe) samarbeide for å finne ei savnet jente. Etterforskningen leder dem til en sjokkerende konspirasjon som strekker seg helt inn i maktens innerste sirkler ... og om filmen holder hva traileren lover, tror vi dette kan bli skikkelig artig. 

 


Café Society - Woody Allen

Årets åpningsfilm er signert veteranen Woody Allen. Den romantiske dramakomedien er lagt til 1930-tallets Hollywood, der en ung mann (Jesse Eisenberg) ankommer byen og forelsker seg - i både omgivelsene og en kvinne. 

 


The Handmaiden - Park Chan-Wook

Nok en film lagt til 1930-tallet, men denne gang befinner vi oss i Korea. Park har tidligere levert filmer som Oldboy, Stoker og Thirst, og etter traileren å dømme er også The Handmaiden preget av hans særegne og frodige visuelle uttrykk. 

 


It's Only the End of the World - Xavier Dolan

Avslutningsvis tar vi også med et klipp fra en film som foreløpig ikke har fått noen skikkelig trailer, men som vi uansett er svært spente på. Det dreier seg selvfølgelig om den nye filmen fra Cannes' unge gullgutt, kanadiske Xavier Dolan (27). I 2014 vant han juryprisen med Mamma, i fjor satt han selv i hovedjuryen, og i år er han tilbake med et drama der rollene fylles av blant andre Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Léa Seydoux og Gaspard Ulliel.

 


Mer fra Cannes? Sjekk vårt store utvalg av tidligere Gullpalme-vinnere her: