Headset - best til trening

 

Musikk på øret er definitivt en motivasjonsfaktor når det kommer til trening, men her er det ekstra viktig å ha utstyret i orden for maks komfort og utbytte. Hodetelefonene du bruker ellers i hverdagen, enten det er på reise eller foran datamaskinen, egner seg neppe like godt når du er i full aktivitet. Da trenger du robuste ørepropper eller -klokker utviklet spesielt for trening.

Sportshodetelefonene må sitte godt selv under ekstreme forhold, de må tåle svette og regn, og de skal helst være trådløse slik at de gir full bevegelsesfrihet og ikke setter seg fast i treningsutstyret. For trådløse headset er batteritiden et viktig element – det er jo litt kjedelig om musikken kuttes fordi du glemte å lade etter forrige økt? Skal hodetelefonene brukes utendørs, kan de gjerne ha refleksdetaljer som gir ekstra synlighet i mørket. Og så er det selvfølgelig viktig at lydgjengivelsen er god.

I tillegg til personlige preferanser, kan det være lurt å tenke på omgivelsene når du velger treningsheadset. Propper som går inn i øregangen stenger i stor grad andre lyder ute. Klokker med puter som ligger utenpå øret, slipper derimot gjennom mer lyd fra f.eks. trafikk – men disse vil også lekke mer lyd og dermed virke forstyrrende på andre.

Under har vi plukket ut fire trådløse treningsheadset vi anbefaler spesielt til aktivt bruk; to trådløse propper, et såkalt True Wireless som heller ikke har kabel mellom proppene, og en on-ear-modell for den som ikke ønsker propper. Sjekk fordelene med de ulike modellene for å finne hodetelefonene som passer best for deg. "Les mer" tar deg til produktsiden som inneholder ytterligere informasjon.