Høstens TV-serier

Sensommeren og høsten 2016 er breddfull av serieslipp på DVD og Blu-ray. I tillegg til nye sesonger av etablerte favoritter som Game Of Thrones, The Walking Dead, The Big Bang Theory, Supernatural, The Blacklist, Gotham og The 100, dukker det også opp flere splitter nye TV-serier. Her presenterer vi noen av høydepunktene: 

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson 

Med masse oppmerksomhet og nær universell anmelderhyllest, kommer det ikke som noen overraskelse at The People v. O.J. Simpson har blitt overøst med Emmy-nominasjoner (22 totalt). Serien utforsker det kaotiske spillet bak lukkede dører og hvordan aktoratets skråsikkerhet, forsvarets kløkt og sjokkerende vendinger i rettssalen førte til en av de mest oppsiktsvekkende kjennelsene gjennom tidene.

 

Tilgjengelig på DVD 


Versailles

Frankrike, 1667. Den unge kongen Ludvig XIV er isolert og truet fra flere hold. I et forsøk på å sentralisere makten, bestemmer han seg for å bygge Versaillespalasset, på trygg avstand fra fiendene i Paris. Denne britisk-fransk-kanadiske samproduksjonen er kanskje ikke strengt historisk korrekt, men det overser vi glatt i underholdningens navn. Her får vi nemlig - for å sitere The Telegraph - både "sex, intrigue and great hair"!

 

Tilgjengelig på DVD og Blu-ray


11.22.63

Denne vellagede thrilleren i åtte episoder er basert på Stephen Kings bestselgende roman og fylt med psykologisk spenning. James Franco har fått mye skryt for sin flotte innsats i rollen som Jake Epping, high school-læreren som reiser tilbake i tid for å forhindre drapet på president John F. Kennedy i november 1963. 

 

Tilgjengelig på DVD og Blu-ray 


Narcos

Narcos tar for seg perioden da kokainen for alvor kom til Miami, og hva som skjedde da amerikanske dollar flommet tilbake til Colombia. Historien kretser rundt den notoriske narkokongen Pablo Escobar, og vi følger hans reise fra mellomstor tyvgodssmugler til en av verdens rikeste menn som leder av Medellinkartellet.

 

Tilgjengelig på DVD og Blu-ray 


Ash vs Evil Dead 

Ash vs Evil Dead er den etterlengtede oppfølgeren til den klassiske skrekkflmen The Evil Dead. Serien er utviklet av bl.a. Sam Raimi, og Bruce Campbell er tilbake i rollen som den motorsagsvingende demonbekjemperen Ash Williams. Dette er blodig, ellevill skrekkmoro - tro mot det opprinnelige universet, og midt i blinken for alle som digger filmene.  

 

Tilgjengelig på DVD 


Supergirl 

Kara Danvers, også kjent som Kara Zor-El, flyktet fra Krypton da hun var 12 år gammel. Flere år senere lever Supermans kusine et anonymt liv i National City, men blir nødt til å avsløre sine evner når en uventet katastrofe truer byen. Kritikerne har falt pladask for Supergirl, både serien (morsom, actionfylt og befriende optimistisk) og rollefiguren (svært godt spilt av Melissa Benoist).  

 

Tilgjengelig på DVD og Blu-ray 


Indian Summers / Indiske Somre

Det er sommeren 1932. India drømmer om uavhengighet, men britene klamrer seg til makten. Ved foten av Himalaya ligger Simla; et lite England som fungerer som hovedstad i de varme sommermånedene. I den nydelige serien Indiske Somre, sendt på NRK her hjemme, møter vi dyktige skuespillere som Julie Walters, Nikesh Patel og Henry Lloyd-Hughes. 

 

Tilgjengelig på DVD 


Husk også at den originale klassikeren Roots er ute på Blu-ray for første gang (nyinnspillingen er kun tilgjengelig på DVD i sone 1).

Dessuten: Den danske krimserien Bedrag sendes på NRK i høst, men er allerede nå i salg på DVD med norsk tekst hos oss - du finner den her


Flere TV-serier? Sjekk hele utvalget vårt på DVD her og Blu-ray her.