Libanon (BLU-RAY)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Krigen i et nøtteskall. Ikke siden den tyske filmen Ubåten (1981) har kinosalen vært mer klaustrofobisk.

Libanon, juni 1982: Innestengt i en stridsvogn med fire unge menn i uniform er vi nådeløst til stede der beslutninger om liv og død skal fattes og utføres i løpet av korte sekunder. Som soldatene i kjøretøyet får vi ikke annen informasjon om verdenen utenfor enn det vi kan skimte i de små siktene, eller oppfatte av den knitrende radiokontakten med medsoldater. Beskyttet av et tykt panser, men avskåret fra virkeligheten. Fire små, redde menn i en doning som kan knuse alt rundt seg.

Regissør Samuel Maoz forteller om en krig uten helter, en krig han selv opplevde og som han fortsatt sliter med å bearbeide. Det tok ham mer enn tyve år å få minnene på avstand, slik at det ble mulig å skrive manus til og regissere denne intense filmen. Libanon vant en overraskende, men ytterst fortjent, Gulløve i Venezia, og blir av mange sammenlignet med Kathryn Bigelows oscarvinnende The Hurt Locker.

Produktfakta

Produksjonsår 2009 Format BLU-RAY
Sone Sone B Sjanger Krigsfilm
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 34 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Dansk, Norsk, Svensk
Lydformater DTS HD (Hebraisk) Bildeformater Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Regissør Samuel Maoz Skuespillere Itay Tiran, Michael Moshonov, Oshri Cohen, Yoav Donat
Bestillingsnummer N7028 Leverandør Atlantic Film Norge

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende