Upperdog (BLU-RAY)

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Upperdog er regissør Sara Johnsens andre spillefilm (hun debuterte med Vinterkyss i 2005), og hun viser nå for alvor at hun er helt i toppskiktet av nye norske regissører. Med unge, uerfarne skuespillere i alle rollene maner hun fram råsterke karakterskildinger.

Som småbarn adopteres halvsøsknene Axel og Yanne til Norge, han til materiell velstand på Oslo vest, hun til en gjennomsnittsfamilie på Oslos østkant. Hos sine velmenende, men ettergivende adoptivforeldre vokser Axel opp til å bli en bortskjemt snobb som skjuler usikkerheten om bakgrunnen sin bak en likegyldig fasade. I motsetning til den yngre broren husker Yanne at de kom til Norge, men ettersom de ble skilt ved ankomsten, vet hun ikke hvem han er eller hvor han befinner seg.

Dette skal imidlertid endre seg når Yannes polske venninne Maria får jobb som hushjelp hos Axels foreldre, og oppdager et fotografi av ham som liten. Maria har nemlig sett det samme bildet på veggen hjemme hos Yanne, og med den utenforståendes entusiastiske fravær av motforestillinger, tar hun på seg oppgaven med å gjenforene søsknene. Yanne er ikke umiddelbart overbevist om at det å kontakte broren etter så lang tid er noen god idé; hun er dessuten mer opptatt av Per, en plaget eks-soldat som har bagasjen full av egne demoner etter et opphold i Afghanistan.

Maria får på sin side langt mer intim kontakt med sønnen i huset enn hva som er vanlig for en hushjelp, og snart befinner hun seg i et turbulent seksuelt forhold med venninnens lillebror. Før hun helt rekker å innse konsekvensene har hun satt i gang et spill der langt flere følelser enn hennes egne er involvert.

Upperdog er en oppstemt film med bred tematisk palett, der unge menneskers lengsel og søken etter seg selv og kjærligheten, deres selvgodhet og sårbarhet turneres med både befriende letthet og ettertenksom tyngde. En underholdene og tankevekkende historie fra det moderne Norge.
Bonusmateriale
  • Slettede scener
  • Houdinis hund
  • Intervjuer
Produktfakta
Produksjonsår 2009 Format BLU-RAY
Sone Sone B Sjanger Drama
Antall disker 1 Spilletid 1 timer 35 minutter
Aldersgrense 11 Undertekster Engelsk, Norsk
Lydformater DTS HD (Norsk) Bildeformater Widescreen 1.78:1 Anamorphic
Regissør Sara Johnsen Skuespillere Agnieszka Grochowska, Bang Chau, Birgitte Victoria Svendsen, Hermann Sabado, Mads Sjøgård Pettersen, Ole Paus
Bestillingsnummer NSDSF5933NO Serie Amanda-vinnere, Norske Filmklassikere