Vibeke Løkkeberg - Samleboks (5 filmer) (BLU-RAY)

599,00 59900 Veil. pris 699,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Vibeke Løkkeberg har siden spillefilmdebuten Åpenbaringen fra 1977 vært en sentral filmskaper i norsk film. Flere av filmene hennes tematiserer kjernefamiliens skyggesider og skildrer særlig kvinnelige erfaringer på en skarp og nyansert måte.

Denne utgivelsen samler fem av Løkkebergs filmer, i restaurerte utgaver:

Novellefilmen Regn (1975) tar utgangspunkt i novellesamlingen Trylleglasset, skrevet av Torborg Nedreaas, og følger den åtte år gamle Herdis en regnvåt dag i Bergen.

Åpenbaringen (1977) er Løkkebergs spillefilmdebut. Filmen tematiserer husmorens fortvilte og låste situasjon i sitt portrett av den middelaldrende kvinnen Inger Johansen.

Løperjenten (1981) handler om syv år gamle Kamilla, som løper ærender for familiens skomakerverksted og vaskeri i etterkrigstidens Bergen, og som gjør alt hun kan for å redde foreldrenes ekteskap. Filmen fikk blant annet kritikerprisen under Den norske filmfestivalen i 1981 og ble valgt ut til Kritikeruken under filmfestivalen i Cannes.

Hud (1986) er et historisk drama satt til et kjøpmannssted på Vestlandet i 1880-årene. Filmen forteller historien om Vilde, en ung kvinne som har blitt seksuelt misbrukt av stefaren siden barndommen. Hud tematiserer en menneskelig tilstand, og sentrerer rundt den historiske erfaringen av å være kvinne. Filmen ble valgt ut til Un certain regard-programmet under filmfestivalen i Cannes i 1987.

Måker (1991) er et familiedrama som handler om en konkursrammet skipsrederfamilie. Filmens handling er lagt til 1915 og viser hvordan barna i familien rammes av den økonomiske katastrofen, samtidig som den skildrer ung romantikk og kjærlighetens håp.

Filmutgivelsen inneholder et hefte med en tekst skrevet av Johanne Kielland Servoll.

Bonus: Trailer til filmene Hud og Måker.

Produktfakta
Produksjonsår 1975 Utgitt 2021
Format BLU-RAY Sone Sone 2
Sjanger Diverse Antall disker 4
Aldersgrense 15 Undertekster Engelsk, Norsk
Regissør Vibeke Løkkeberg Bestillingsnummer 194304BD
Serie Kvinnelige regissører, Norske Filmklassikere

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også