Akevitt året rundt - smaksguide, historie, drinker, mat (BOK)

Espen Smith

322,00 32200 Veil. pris 379,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Espen Smith er en av landets ledende eksperter på brennevin, med en spesiell forkjærlighet for akevitt. Han er opptatt av at Norges nasjonalbrennevin er et utmerket helårsdrikke som ikke trenger å gjemmes bort så fort julen er over. Akevitten er nemlig et variert og komplekst brennevin, egnet til ulike typer mat, som smakstilsetning og avec. I denne praktiske guiden vektlegger forfatteren nettopp akevittens allsidighet, ikke minst som innslag i matretter og drinker. I samarbeid med et knippe etablerte restauranter og barkeepere fra ulike deler av landet presenterer han inspirerende oppskrifter og nye bruksområder som lar de gylne dråpene komme til sin rett. I tillegg gir boken en nær fullstendig og oppdatert oversikt over alle akevitter som er tilgjengelig på det norske markedet, komplett med smaksvurderinger, poengscore, matanbefalinger, historikk og kuriosa. Akevittmarkedet er i bevegelse, og store som små produsenter lanserer stadig nye varianter, gjerne modnet på utradisjonelle eikefat og med bruk av spennende krydder. Leseren får også en innføring i hvordan man blir en akevittsmaker, hvordan man kan smaksette sitt eget brennevin samt råd om valg av glass, lagring og servering. Boken er en utvidet og oppdatert utgave av Akevitt: en guide fra Aalborg til Ægir fra 2015.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Espen Smith
Forlag
Vega forl.
ISBN 9788282116138
Antall sider 314 Dimensjoner 17,5cm x 23cm x 2,4cm
Vekt 932 gram Emner og form Mat og drikke: sprit og cocktailer, Nord-Europa, Skandinavia, Akevitt, Norden, Faglitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende