Maren Selvaag - Bare Være (CD + BOK) (BOK)

Maren Selvaag

305,00 30500 Veil. pris 349,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Når Maren Selvaag nå gir ut sitt andre album under eget navn, er det sammen med en bok med små fortellinger om hvert enkelt tittelspor. Albumet, som har fått navnet «Bare være», er oppfølgeren til «Close to Shore» fra 2016.

Der debutalbumet «Close to Shore» hentet impulser fra en av verdens travleste byer, New York, er komposisjonene denne gangen laget i et miljø hvor tiden står stille og tausheten råder, i kloster- og kirkerommet.

Ideen til å skrive musikken, kom da Maren Selvaag ble invitert til å ta med seg sitt Steinwaypiano og holde konserter ved en rekke kulturminner i landet, nærmere bestemt Munkeby klosterruin, Tautra klosterruin, Hustad kirke og Reins kloster i Trøndelag.
I komplett stillhet, under et kunstneropphold ved et av disse klostrene, fikk Maren Selvaag komponere i fred og ro. Tanker om hvordan musikken fra middelalderen og jazzmusikken har en del felles trekk kom raskt, og resultatet er et album hvor kulturarv og middelaldermusikk møter jazz.

Selvaag har et stort engasjement for å formidle og invitere publikum med seg inn i musikken. På samme måte som det fortelles mellom hvert stykke som fremføres på hennes konserter, inviteres nå publikum til å lytte til innspillingen mens tekstene i boken leses. I boken gir Maren Selvaag de tause fortellingene liv, ikke bare gjennom tekst, men også bilder.

Om Maren Selvaag:
Maren Selvaag er komponist og pianist med bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim og NMH. De siste årene er hun kjent for unike prosjekter som å reise med et Steinwaypiano i en spesialbygget Caddy for å holde konserter på alt fra fjelltopper i Jotunheimen til strender i Lofoten.

I 2016 ga hun ut sitt debutalbum «Close To Shore», med bassist Eivind Opsvik og trommeslager Eric McPherson, et album som mottok strålende kritiker. Albumet ble spilt inn i Avatar Studios i New York.

Sporliste:
1. Vigilien
2. Salme Nr. 1
3. Chilly Baroque
4. Épanouir
5. Lokrian
6. Rommet Mitt
7. Sirkler
8. Kompletorium

Produktfakta
Utgitt 2019 Forfatter Maren Selvaag
ISBN MPRCD001

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende