Inngår i
  • Pocketdealen 3 for 250,-

Bisarre fortellinger (BOK)

Olga Tokarczuk

157,00 15700 Veil. pris 179,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 1-3 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Ti uforutsigbare, vakre og merkverdige historier fra nobelprisvinneren i litteratur 2018. Bisarre fortellinger består av ti uforutsigbare, vakre og merkverdige historier. Hver av dem inviterer leseren inn i en annen verden, om handlingen foregår i Volhynia på 1600-tallet under den svenske invasjonen av Polen, i dagens Sveits, i Asia eller i en ordinær polsk bakgård. Eller steder som slett ikke finnes. Historiene er fulle av fantastiske, surrealistiske og ofte urovekkende elementer: En skrivefeil får fatale konsekvenser, et transplantert hjerte ønsker å vende tilbake til donorens hjemland. Olga Tokarczuk vant Nobelprisen i litteratur i 2018, og er en av Polens aller fremste forfattere. Bisarre fortellinger viser spennet i forfatterskapet hennes: den formidable evnen til å sjonglere stilarter og kombinere det underlige og komiske med det dypt mørke i menneskesinnet. Samtidig berører hun de store spørsmålene i tilværelsen, som forholdet mellom menneske og natur, sykdom, aldring og død. Gjennom blikket hennes oppstår verden som ny, og ja, bisarr. «... de er ikke bare bisarre, de er uforutsigelige og merkverdige, lekne og surrealistiske, fantastiske og magiske, utopiske, groteske og morbide.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad «Det er alltid fascinerande å lese Tokarczuk, for ho har alltid noko på lur, gjerne med eit smil om munnen, og desse ti forteljingane blir for min del eit av høgdepunkta denne hausten.» Oddmund Hagen, Dag og Tid   
Olga Tokarczuk vant Nobelprisen i litteratur i 2018, og er en av Polens aller fremste forfattere. Bisarre fortellinger viser spennet i forfatterskapet hennes: den formidable evnen til å sjonglere stilarter og kombinere det underlige og komiske med det dypt mørke i menneskesinnet. Samtidig berører hun de store spørsmålene i tilværelsen, som forholdet mellom menneske og natur, sykdom, aldring og død. Gjennom blikket hennes oppstår verden som ny, og ja, bisarr.
Terningkast6_logo
«... de er ikke bare bisarre, de er uforutsigelige og merkverdige, lekne og surrealistiske, fantastiske og magiske, utopiske, groteske og morbide.»
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad    «Det er alltid fascinerande å lese Tokarczuk, for ho har alltid noko på lur, gjerne med eit smil om munnen, og desse ti forteljingane blir for min del eit av høgdepunkta denne hausten.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid]]>
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2021 Forfatter Olga Tokarczuk
Forlag
Gyldendal
ISBN 9788205547131
Antall sider 216 Dimensjoner 13,1cm x 20,6cm x 1,3cm
Vekt 186 gram Oversetter Julia Wiedlocha
Originalspråk Polsk Originaltittel Opowiadania bizarne
Emner og form Moderne litteratur, Noveller, Skjønnlitteratur som er oversatt, Skjønnlitteratur