Daghus, natthus (BOK)

Olga Tokarczuk

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 1-3 dager
Frakt fra 0,- Billigste alternativ gratis
Beskrivelse
«En fryd å lese - fantastisk oppfinnsom. Komisk, tragisk og klok om hverandre.» The Observer Nowa Ruda er en liten by i Schlesien, et område som tilfalt Polen fra Tyskland som følge av de to verdenskrigene. Da fortelleren flytter til byen, oppdager hun at alle - og alt - har en historie. Med hjelp fra sin gåtefulle nabo Marta samler hun inn disse historiene: om de lokale helgenene, om matoppskrifter inneholdende giftig sopp, om den gamle mannen som dør på grensen mellom Polen og Tsjekkia og bæres frem og tilbake - og mye mer. Hver av historiene blir en byggestein i det enorme monumentet som er byen. På nysgjerrig, varmt og fantasifullt vis skildrer nobelprismottaker Olga Tokarczuk hvordan ethvert sted er et univers i seg selv, og hvordan sladder, anekdoter, oppskrifter og skjebner til sammen skaper et stort epos. «Olga Tokarczuk er virkelig noe for seg selv.» Ulla Svalheim, Vårt Land «Hun skriver helt uten nølen. ... det er all grunn til å bejuble Olga Tokarczuks innsats for å holde uforutsigbarheten i hevd.» Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet «... ladet, morsomt, tragisk, drømmeaktig, klokt, ømt.» Expressen «Det er ikke noe sentralperspektiv her - og verden åpner seg. Gjennom å forene dagbok, drømmebok og fortelling har Tokarczuk også skapt en personlig og særegen uttrykksmåte, en ny romanform.» Sydsvenskan «Tokarczuks prosa er enkel og usminket. Hun forteller historiene sine med en naturlig flyt som fint rommer håpet og absurditeten i den verdenen hun beskriver. Virkelige liv blander seg med fantasi, drømmer med virkelighet og fortid med nåtid på en fullstendig troverdig måte.» The Observer «Et språk som alltid er metaforisk. Og forfriskende, fryktelig vakkert.» Göteborgs-Posten «Utvungent og elegant fanger hun det som farer forbi: lys, mørke, historiens lag.» Aftonbladet   
På nysgjerrig, varmt og fantasifullt vis skildrer nobelprismottaker Olga Tokarczuk hvordan ethvert sted er et univers i seg selv, og hvordan sladder, anekdoter, oppskrifter og skjebner til sammen skaper et stort epos. «Olga Tokarczuk er virkelig noe for seg selv.»
Ulla Svalheim, Vårt Land
   
«Hun skriver helt uten nølen. ... det er all grunn til å bejuble Olga Tokarczuks innsats for å holde uforutsigbarheten i hevd.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet
   
«... ladet, morsomt, tragisk, drømmeaktig, klokt, ømt.»
Expressen
  
«Det er ikke noe sentralperspektiv her - og verden åpner seg. Gjennom å forene dagbok, drømmebok og fortelling har Tokarczuk også skapt en personlig og særegen uttrykksmåte, en ny romanform.»
Sydsvenskan
   
«Tokarczuks prosa er enkel og usminket. Hun forteller historiene sine med en naturlig flyt som fint rommer håpet og absurditeten i den verdenen hun beskriver. Virkelige liv blander seg med fantasi, drømmer med virkelighet og fortid med nåtid på en fullstendig troverdig måte.»
The Observer
   
«Et språk som alltid er metaforisk. Og forfriskende, fryktelig vakkert.»
Göteborgs-Posten
   
«Utvungent og elegant fanger hun det som farer forbi: lys, mørke, historiens lag.»
Aftonbladet]]>
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2022 Forfatter Olga Tokarczuk
Forlag
Gyldendal
ISBN 9788205565357
Antall sider 302 Dimensjoner 13,1cm x 20,6cm x 2cm
Vekt 248 gram Oversetter Julia Wiedlocha
Originalspråk Polsk Originaltittel Dom dzienny, dom nocny
Emner og form Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, Polen, Småbyer, Romaner, Skjønnlitteratur