De nye reglene (BOK)

Lars Saabye Christensen

299,00 29900
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Saabye Christensen følger opp Kargo med enkle, men presise dikt om verden. «LENGE ETTER BRECHT Jeg venter på hun som jeg ikke vil møte Likevel er jeg utålmodig Hvordan våger hun Hvordan våger hun å komme for sent Tror hun kanskje at det er hun som ikke vil møte meg?»
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2017 Forfatter Lars Saabye Christensen
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202546663
Antall sider 70 Dimensjoner 15,3cm x 22,6cm x 0,9cm
Vekt 185 gram Leverandør SentralDistribusjon AS
Emner og form Moderne lyrikk (fra 1900 og fremover), Lyrikk av en forfatter, Lyrikk, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

"Gro: [...] jeg er imponert over at Christensen klarer å skrive om de fleste tema han berører i bøkene sine over tusenvis av sider, men nå i mikroformat. Her er typiske barndoms-oslodikt, men uten nostalgi: «Søndagsskolens justis i sovesalens skybrudd. Du overlever», skriver han for eksempel. Her er samfunnskritiske dikt: «På det globale hotellet kjenner alle sin plass. Vi er klassedelte og språkløse». Her er metadikt om diktning: «Sjanger: Livet hans egnet seg ikke som selvbiografi. Det var ... "Diktet «Minneriket» avsluttes slik: «Jeg begynte å skrive disse linjene på gutterommet under villvinen / og er dessverre ennå ikke helt ferdig.» Nei, Lars Saabye Christensen blir ikke ferdig med det som er hans tema og stoffområde, heldigvis. Henning Howlid Wærp, Aftenposten "Nokre dikt blandar visdom med morskap på eit vis som gjer at dei slektar på setningar ein finn skribla på ein offentleg gateeller dassvegg, andre minner om svingande liner henta frå ein rocketekst." "Dette er brukslyrikk. Han er skriven for og av augeblikket. Han skal fordunste. Han innbiller seg ikkje at han er skriven for æva. «For det som blir sagt går over». Ofte vert det rekna som eit kvalitetsteikn at kunsten varer lenge etter at han er ferdig - medan suget etter meir og ønsket om eit... "Noen er så korte at de blir som fyndord, aforismer, å regne. Og som slike er de både morsomme og til ettertanke." Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen