Det måtte bli Jazz! (BOK)

Karin Krog, Terje Mosnes

349,00 34900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 0,- Billigste alternativ gratis
Beskrivelse

15. mai runder Karin Krog 85 år. I mer enn 50 av dem har hun vært anerkjent som en av verdens ypperste jazzsangere, og nå er boken om Karin Krogs liv og eventyrlige karriere her: "Det måtte bli Jazz!"

"Det måtte bli Jazz!" er først og fremst historien om Karin Krogs unike utøverkarriere, men også om hennes rolle som organisator, stilskaper og inspirasjonskilde på både den norske og den internasjonale jazzscenen.

I "Det måtte bli Jazz!" forteller den stadig aktive jazzkunstneren om barndom og skoleår i krigsårenes Oslo, om de første opptredene i Oslo på 1950-tallet og den videre veien fram til status som jazzsanger par excellence. Hun reflekterer over sitt yrkesvalg, over hva som driver henne mot stadig nye musikalske utfordringer og minnes samarbeid med kjente kollegaer i inn- og utland.

Sammen med Karin Krogs egen beretning, skrevet i samarbeid med journalist og forfatter Terje Mosnes, trer også andre stemmer fram i "Det måtte bli Jazz!" Den japanske jazzkritikeren og platesamleren Keizo Takada skriver om Karins posisjon i Japan, den svenske impresarioen, konsert- og konferansearrangøren og forfatteren Göran Wallén tar for seg Karins mangeårige virke i Sverige, mens den amerikanske journalisten og plateselskapsmannen Pat Thomas ser Karin fra sitt ståsted i amerikansk jazztradisjon. John Surman, Karin Krogs engelske samboer, mangeårige musikalske partner og selv et verdensnavn innen jazzen, tegner et nært portrett av Karin og de egenskapene som har gitt henne internasjonalt ry, mens journalist Maren Ørstavik har intervjuet fem norske musikerkollegaer om Karin Krogs betydning for dem som kunstner og inspirasjonskilde.

"Det måtte bli Jazz!" utgis av Grappa Musikkforlag, som har samarbeidet nært med Karin Krog gjennom flere tiår. Som bilderedaktør har Tine Bergh, Karin Krogs eldste datter, gjennomillustrert boken med så vel kjent som tidligere upublisert materiale, og boken inneholder også en omfattende diskografi, utarbeidet av Johannes Rød i samarbeid med Tine Bergh og Karin Krog selv.

Produktfakta
Utgitt 2022 Forfatter Karin Krog, Terje Mosnes
ISBN GRCD4745

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også