Det norske Amerika - nordmenn i USA og Canada 1900-1975 (BOK)

Sverre Mørkhagen

200,00 20000 Veil. pris 229,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 2+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Det tredje og siste bindet om den norske utvandringen til Amerika. Det norskamerikanske samfunnet blomstrer på begynnelsen av 1900-tallet. Vern av norsk språk og norske tradisjoner er et samlende motiv, og patriotismen når sitt høydepunkt ved 100-årsjubileet for den norske innvandringen i 1925. Med den økonomiske verdenskrisen blir alt tøffere. USA innfører innvandringsrestriksjoner, den amerikanske drømmen blir med ett fjernere, og stadig flere lengter hjem. Sverre Mørkhagen skriver med autoritet og innlevelse om norskamerikanere som Thorstein Veblen, mistilpasset sosialøkonom kalt «den amerikanske Karl Marx», og sykepleieren Elisabeth Fedde, som hjelper forkomne norske immigranter i New York. «I en tid da så mange er opptatt av røtter og slekt burde Sverre Mørkhagens storverk om den norske utvandringen til Amerika være en gullgruve.» Finn Stenstad, Tønsbergs Blad «Sverre Mørkhagen har med bravur fullført trilogien om det norske Amerika, et krafttak basert på et stort kildemateriale.» Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen «... utan tvil den vidaste innfallsporten til norsk utvandringshistorie som finst i bokform.» Tom Hetland, Bergens Tidende    
Sverre Mørkhagen skriver med autoritet og innlevelse om norskamerikanere som Thorstein Veblen, mistilpasset sosialøkonom kalt «den amerikanske Karl Marx», og sykepleieren Elisabeth Fedde, som hjelper forkomne norske immigranter i New York.
terningkast5_logo
«I en tid da så mange er opptatt av røtter og slekt burde Sverre Mørkhagens storverk om den norske utvandringen til Amerika være en gullgruve.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad 
terningkast5_logo
«Sverre Mørkhagen har med bravur fullført trilogien om det norske Amerika, et krafttak basert på et stort kildemateriale.»
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen
      «... utan tvil den vidaste innfallsporten til norsk utvandringshistorie som finst i bokform.» 
Tom Hetland, Bergens Tidende]]>
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2017 Forfatter Sverre Mørkhagen
Forlag
Gyldendal
ISBN 9788205508309
Dimensjoner 13,1cm x 20,5cm x 3,5cm Vekt 621 gram
Emner og form Migrasjon, immigrasjon og emigrasjon, Amerikansk historie, USA, Canada, Emigrasjon, Historie, 1900-tallet, Faglitteratur