Det norske folkemord - om nazismens vesen og drapet på jødene under annen verdenskrig (BOK)

Herman Willis

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Det norske folkemord var et resultat av Hitlers forrykte jødehat, som bunnet i en oppfatning av verdenshistorien som et skjebnedrama der jødene var roten til alt ondt, i helt konkret og bokstavelig forstand. Det var ikke snakk om en rangering der nazistene hatet jøder mest, afrikanere litt mindre, indere og kinesere enda litt mindre - jødene var rett og slett ikke-mennesker. Og farlige. Tanken om jødene som en kosmisk fiende ble aldri forstått i Norge. Quisling og hans hjelpere hadde ikke engang noen grunnleggende ideologi å gjemme seg bak når de lot de norske jødene sendes i døden. Det trengte de ikke. Det var nok med en velutviklet sans for eget beste, en evne til å se en annen vei, til å late som ingen ting - en evne til ikke å føle noe. Hitlers innerste krets kunne ikke satse på at det fantes mange nok som delte deres ideologiske overbevisning til at man kunne myrde hver eneste jøde i hele Europa. Det de satset på, var at det fantes mange nok som delte deres mangel på medfølelse og moral til at man kunne myrde hver eneste jøde i hele Europa. Disse fant de, også i Norge.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Herman Willis
Forlag
Aschehoug
ISBN 9788203296642
Antall sider 317 Dimensjoner 14,9cm x 22,4cm x 2,6cm
Vekt 461 gram Leverandør Forlagsentralen ANS
Illustratør Svein Bolling Emner og form Holocaust, Fascisme og nazisme, Andre verdenskrig, Norge, Jøder, Nazisme, 1939-1945, Faglitteratur