Dødevaskeren (BOK)

Sara Omar

332,00 33200 Veil. pris 379,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Det nyfødte pikebarnet Frmesk er uønsket av sin far fordi hun er jente. Farmoren insisterer på at Frmesk blir omskåret, men liten og svak som hun er, frykter moren at spedbarnet ikke vil overleve inngrepet. Enda mer frykter hun mannens trussel om å ta Frmesk av dage ved å begrave henne levende. Utveien blir å la barnet vokse opp hos besteforeldrene. Frmesks mormor er dødevasker. Hun tar seg av døde jenter og kvinner som ingen andre vil begraver - kvinner som er drept i vanære eller skam. Det er et kjærlig hjem, men besteforeldrene kan ikke i det lange løp skjerme Frmesk mot den fysiske og psykiske overlast som ubønnhørlig nærmer seg fra alle sider. Boken foregår i Kurdistan i 1986. Området er preget av krig og folkemord, det danner det grusomme bakteppet for en fortelling om et ekstremt utsatt jenteliv.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Sara Omar
Forlag
Aschehoug
ISBN 9788203373770
Antall sider 332 Dimensjoner 13,9cm x 21,2cm x 2,8cm
Vekt 430 gram Oversetter Hilde Rød-Larsen
Originalspråk Dansk Originaltittel Dødevaskeren
Emner og form Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, Irak, Danmark, Kvinner, Diskriminering, Islam, Romaner, Skjønnlitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende