Drabant (BOK)

Øyvind Holen

288,00 28800 Veil. pris 329,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 5+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Året er 1994. Oslo kommune ruster opp kampen mot graffitimiljøet. Det trues med store bøter og fengsel. For 16 år gamle Fredrik er taggingen, under navnet «Deks», det eneste lyspunktet mellom alle timene han kaster bort på skolen, senteret eller hjemme i blokkleiligheten. Da Fredrik blir kjent med den eldre maleren «Senc», alias Victor, begynner plutselig store ting å skje. Victor drømmer om å gjøre en «piece» som vil bli beundret for all ettertid, og snart vikles Fredrik inn i et trekantdrama der spraybokser, dop og Victors kjæreste, Camilla, er ingrediensene. Drabant er en steinhard tegneserie om å vokse opp i Oslos utkant. Og om å kjempe for å være synlig i en usynlig drabantby.
Anmeldelser
"Så langt har ingen skrevet en overbevisende oppvekstroman fra et norsk hip-hop-miljø. Det var før «Drabant», en bok som langt på vei er lytefri i både tidskoloritt og insiderfølelse. [...] Det er et godt tegn når det eneste som trekker ned, er ønsket om mer. Historien legger opp til en oppfølger, og jeg håper den kommer." "Eg har lese Drabant, og eg elskar den! [...] Dette er ein teikneserie som fortener å nå ut til så mange lesarar som mogleg." "Stilrent om forstadsungdom [...] en beintøff tegneseriefortelling om å vokse opp i en forstad." "Forfatter og journalist Øyvind Holen har førstehånds kjennskap til hiphopkulturen. Mikael Noguchi lager fabelaktige tegninger og har feeling for graffitikunst." "meget leseverdig" "Drabant er kanskje fjorårets beste tegneserieutgivelse for ungdom her i Norge. Den skildrer på en troverdig måte et tøft miljø i Oslo på begynnelsen av nittitallet. (...) Drabant er en bok det er vanskelig å legge fra seg (...) Det hele er dyktig utført og gir mersmak. Heldigvis er det varslet en oppfølger, men den kommer ikke før i 2014. Anbefalt!"
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2012 Litteraturtype Skjønnlitteratur
Forfatter Øyvind Holen Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202367107 Dimensjoner 17,5cm x 24,1cm x 1,1cm
Vekt 430 gram Nivå 12-16 år
Litterære priser Sproingprisen norsk klasse, 2013 Illustratør Mikael Noguchi
Emner og form Tegneserieromaner i europeisk tradisjon, Oslo, Graffiti, Ungdom, Narkotika, Byer, Tegneserier, 1990-1999, Skjønnlitteratur