En femte årstid (BOK)

Torkil Damhaug

169,00 16900
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Ann, Victor, Helene, Nicolai. Fire ungdommer som henger sammen. De prøver ut ting, og alt er ikke like smart. En av de tingene de ikke burde gjort, var å stenge en klassekamerat inne i kjelleren på den nedlagte fabrikken nede ved elva, der det en gang skjedde en grusom ulykke. Kort tid senere er to av de fire ungdommene funnet døde, og den tredje er forsvunnet.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2017 Forfatter Torkil Damhaug
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202544614
Antall sider 573 Dimensjoner 13cm x 20,5cm x 4cm
Vekt 564 gram Litterære priser Rivertonprisen, 2016
Leverandør SentralDistribusjon AS Emner og form Thriller, Romaner, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

"(...)uhyre smart sammenskrudd.." Pål Andreassen, Moss Avis "Den femte årstid" er en ypperlig eksistensiell thriller, et nervepirrende drama på høyde med de beste av norsk og internasjonal krim." Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv "Torkil Damhaug er selve sjongløren blant norske krimforfattere. I «En femte årstid» er han på sitt beste.(...) en stilren psykologisk krim, og innen sjangeren står Damhaug i en særklasse her til lands." Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad "En thriller som er ambisiøs i opplegget, mesterlig i utformingen - perspektivrik, full av bevisst plasserte ledemotiv og passe innfløkt i strukturen, intenst spennende og psykologisk dyptpløyende i sin kretsing om menneskesinnets irrganger. (...)Som all god krim yter denne komplekse psykothrilleren motstand mot altfor skjematiske sjangerkrav og strekker seg i ulike retninger. Politiromanen, familiekrøniken, den samfunnskritiske, historisk forankrete tendensromanen, heimstaddiktningen, oppvek... "Torkild Damhaug er en usedvanlig formsikker krimforfatter, og jeg kjenner vel ingen i hans laug som på samme måte kan mane fram hvordan desperasjonen kan ligge på lur rett under de mest hverdagslige scener.(...)Dessuten er den spennende, smart og spenstig skrevet!" Sindre Hovdenakk, VG "Torkil Damhaug er tilbake blant de beste. Med «En femte årstid» har han leverte et sterkt bidrag til årets påskekrim med en kloss på nesten 600 sider." Rune Fjellvang, Romerikes Blad "Stilmessig er Damhaug en av våre beste, og har en leken tilnærming til språket og den omfattende historien er preget av gode miljøbeskrivelser og naturlig dialog. Til sammen gjør dette sitt til at du har liten lyst til å legge fra deg boka, før alle trådene er nøstet opp." Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa "Damhaug er en suveren forteller, som møysommelig vikler ut den velkomponerte historien. Gjennom dialoger, synsvinkelskifter og et bredt spekter av bifigurer skildrer han sine skikkelser som et resultat av fortielser, konflikter og forsømmelser. Boka har krimromanens struktur, men er like mye en mesterlig konstruert studie av et ungdomsmiljø i den mest livsfarlig følsomme tida, da alt kan skje. På godt, men her særlig på ondt. Man kunne kalle boka en norsk bygde-noir, med et høyt, litterært a... "Damhaug klarer å holde spenningen oppe hos leseren over nesten 600 sider. Sånt er alltid godt gjort, men denne gangen skyldes det mindre at vi ikke skjønner hvem som er skurken på et relativt tidlig stadium. Her snakker vi om hvordan udådene er begått og hvorfor - mer enn om hvem som har begått dem. Med et sånt plot kan den mest drevne krimleser fort begynne å kjede seg. Om da ikke forfatteren skriver så godt, så litterært spennende, at du fortsetter likevel. Og det er nettopp det Damhaug gj... "Torkil Damhaug har skrevet årets anbefalte påskekrim. En lang, god og innsiktsfull roman som stadig tar uventede vendinger." Geir Rakvaag, Dagsavisen

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i