En kort historie om alle som noen gang har levd - genenes historie (BOK)

En kort historie om alle som noen gang har levd - genenes historie (BOK)

Adam Rutherford

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Avmystifiserende og opplysende om hvem vi er og hvordan vi har blitt sånn, basert på den nyeste genforskningen gjort forståelig for hvermannsen. Dette er en historie om oss. Det er historien om hvem vi er og hvordan vi ble til. Om det som er unikt for hvert eneste menneske som noen gang har trukket pusten. Men det er også vår kollektive historie, for i hvert eneste genom bærer vi vår arts historie - fødsler, død, sykdom, krig, hungersnød, migrasjon og masse sex. I denne fengslende gjennomgangen av det voksende feltet genetikk, avslører Adam Rutherford hva genene våre forteller om vår historie som mennesker, og hva historien kan fortelle oss om våre gener. Fra neandertalere til mord, fra rødhårete til rase, døde konger til pest, evolusjon til epigenetikk - En kort historie om alle som noen gang har levd er en avmystifiserende og opplysende bok om et felt som er i rasende utvikling.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Adam Rutherford
Forlag
Bazar
ISBN 9788280878069
Antall sider 427 Dimensjoner 16cm x 23,2cm x 3cm
Vekt 648 gram Oversetter Inger Sverreson Holmes
Originalspråk Engelsk Originaltittel A brief history of everyone who ever lived
Emner og form Genetikk (ikke-medisinsk), Evolusjon, Genetikk, Utviklingslæren, Historie, Faglitteratur

Anmeldelser

«En svært underholdende historie om homo sapiens og vårt DNA på en måte som demonstrerer forskningsformidling på sitt beste.» The Observer «Et sprudlende verk, fylt av historier og forbløffende ideer som 'det episke diktet' våre celler bærer med seg.» The Guardian «Adam Rutherford skriv i beste engelske stil, vittig og ironisk, og med mange konkrete eksempel.» Stavanger Afteblad «Stilen er presis og ofte morsom, og Rutherford tar aldri seg selv eller temaet for alvorlig ... Dette er en av de sjeldne bøkene der du tenker at du ikke har kastet bort et sekund når du er ferdig med boken.» The Independent