En mann som sover - roman (BOK)

Georges Perec

149,00 14900
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
En mann som sover er historien om hverdagen til en ung mann med en økende følelse av fremmedgjøring i sitt eget liv; en historie om et menneske på vei mot erfaringen av den absolutte likegyldighet. Romanen følger innbitt en ung manns livslede til det ytterste: begivenhetsløse dager glir forbi; endeløse vandringer om natten uten mål og mening; døsige morgener tilbragt i sengen, lyttende med halvhjertet oppmerksomhet til naboens bevegelser på den andre siden av veggen. Ingenting skjer og det blir heller ikke gjort noe som helst for å endre på situasjonen. Som om romanen selv var i en tilstand av lediggang gir den et dypsindig innblikk i en manns følelse av egen meningsløshet. På tross av fortellingens rotløshet fremstår En mann som sover som et litterært eksperiment av ypperste klasse. I krysningspunktet mellom form og innhold utpeker romanen seg som et lite mesterverk fra en av vår tids største forfattere.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2017 Forfatter Georges Perec
Forlag
Solum Bokvennen
ISBN 9788256020218
Antall sider 136 Dimensjoner 11,5cm x 18,5cm x 1cm
Vekt 100 gram Oversetter Thomas Lundbo
Originalspråk Fransk Originaltittel Un homme qui dort
Leverandør SentralDistribusjon AS Emner og form Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, Paris, Ensomhet, Romaner, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

«Den sjenerøse fortelleren . enten det er «du», «jeg» eller en annen . gir frihet til å være oss selv i denne lille perlen av en roman.» Olav Egil Aune, Vårt Land.