Et lite liv - roman (BOK)

Hanya Yanagihara

200,00 20000 Veil. pris 229,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 5+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Kritikerfavoritt endelig i pocket! Fortellingen om de fire vennene JB, Malcolm, Willem og Jude, og livet deres i New York - som spenner over flere tiår - veksler mellom lys og mørke. Gjennom årene settes vennskapet på prøve. Det som holder det sammen er alltid Jude - Jude St Francis, som forblir en gåte, selv for dem som står ham nærmest. Jude er framgangsrik advokat, med en traumatisk barndom som preger livet hans på en altoverskyggende måte. I kontrast til den mørke oppveksten står vennskapet til, framfor alt, skuespilleren Willem, og det er Willems trofasthet og kjærlighet som holder Jude i live når dagene blir ulevelige. Gjennom årene kommer Jude til å bli dratt mellom selvforakten, som styrer tilværelsen hans, og kjærligheten, som han ikke kan tillate seg. Nominert til MAN BOOKER PRIZE og NATIONAL BOOK AWARD «Det sterkeste jeg har lest på lang tid.» Gabriel Moro, VG «Enda et litterært stjerneskudd fra USA leverer enda en voluminøs kraftprestasjon.» Fartein Horgar, Adresseavisen «Det er ikke ofte man leser bøker på denne størrelsen og tenker 'Jeg skulle ønske den var lengre', men Yanagihara tar deg så dypt inn i karakterenes liv og tankesett at det er umulig å glemme dem.» The Times «Yanagiharas roman har en eksepsjonell emosjonell kraft og en velutviklet evne til å avdekke de aller ømmeste smertepunktene i tilværelsen. På sitt beste klarer den derfor å åpne opp for, ikke bare voldsomme følelser, men også ny forståelse av sammenhenger vi alle inngår i.» Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten «Grusomt gripende.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen «Et lite liv har potensial til å bli en moderne klassiker.» Mari Reinholt Aas, Vårt Land «Et mirakel.» Newsday «En skjellsettende opplevelse, uforglemmelig.» Minneapolis Star Tribune «En hjerteskjærende lesning som etterlater hjertet ditt et par størrelser større.» The Guardian «En ekstraordinær bok.» Evening Standard «Rett og slett uforglemmelig.» Independent on Sunday «En fremragende prestasjon.» The Independent «Uttrykket 'tour de force' kunne ha vært funnet opp for denne dristige romanen.» Kirkus, Starred Review «... skrevet med en sånn intelligens og innsikt at den kommer til å bli et av referansepunktene som alle andre romaner som berører samme temaer (og de er mange), vil bli målt opp mot.» Wall Street Journal «[Yanagihara er] en forfatter med evnen til å undersøke de vakreste og mest grunnleggende ytterpunktene i menneskelig atferd, med utholdende, sitrende intensitet.» The Times Literary Supplement «Opp fra grusomhet stiger en rørende, varig og ukonvensjonell kjærlighetshistorie, evig og utholdende.» Financial Times «Fortryllende [...] En utsøkt skrevet, kompleks triumf.» O, The Oprah Magazine «Rørende og overskridende.» The Washington Post
terningkast5_logo
«Det sterkeste jeg har lest på lang tid.»
Gabriel Moro, VG
terningkast5_logo
«Enda et litterært stjerneskudd fra USA leverer enda en voluminøs kraftprestasjon.»
Fartein Horgar, Adresseavisen  «Det er ikke ofte man leser bøker på denne størrelsen og tenker 'Jeg skulle ønske den var lengre', men Yanagihara tar deg så dypt inn i karakterenes liv og tankesett at det er umulig å glemme dem.» 
The Times «Yanagiharas roman har en eksepsjonell emosjonell kraft og en velutviklet evne til å avdekke de aller ømmeste smertepunktene i tilværelsen. På sitt beste klarer den derfor å åpne opp for, ikke bare voldsomme følelser, men også ny forståelse av sammenhenger vi alle inngår i.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten «Grusomt gripende.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen «Et lite liv har potensial til å bli en moderne klassiker.»
Mari Reinholt Aas, Vårt Land «Et mirakel.»
Newsday «En skjellsettende opplevelse, uforglemmelig.»
Minneapolis Star Tribune «En hjerteskjærende lesning som etterlater hjertet ditt et par størrelser større.»
The Guardian «En ekstraordinær bok.»
Evening Standard «Rett og slett uforglemmelig.»
Independent on Sunday «En fremragende prestasjon.»
The Independent «Uttrykket 'tour de force' kunne ha vært funnet opp for denne dristige romanen.»
Kirkus, Starred Review «... skrevet med en sånn intelligens og innsikt at den kommer til å bli et av referansepunktene som alle andre romaner som berører samme temaer (og de er mange), vil bli målt opp mot.»
Wall Street Journal «[Yanagihara er] en forfatter med evnen til å undersøke de vakreste og mest grunnleggende ytterpunktene i menneskelig atferd, med utholdende, sitrende intensitet.»
The Times Literary Supplement «Opp fra grusomhet stiger en rørende, varig og ukonvensjonell kjærlighetshistorie, evig og utholdende.»
Financial Times «Fortryllende [...] En utsøkt skrevet, kompleks triumf.»
O, The Oprah Magazine «Rørende og overskridende.»
The Washington Post]]>
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2017 Forfatter Hanya Yanagihara
Forlag
Gyldendal
ISBN 9788205498761
Antall sider 795 Dimensjoner 13,1cm x 20,6cm x 4,6cm
Vekt 613 gram Oversetter John Erik Frydenlund
Originalspråk Engelsk Originaltittel A little life
Emner og form Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, New York, Vennskap, Romaner, Skjønnlitteratur