Inngår i kampanje
  • Lesehest

Fagprat (BOK)

Flu Hartberg

329,00 32900 Veil. pris 399,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-6 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Vinner av SPROING-prisen 2011 for beste samlebok! Fagprat går daglig i Dagbladet og er en tegneserie for feinschmeckere. Snodige typer møtes og snakker ut om alt mellom himmel og jord. Det er ingen faste gjennomgangsfigurer i Fagprat, men en helt ny situasjon og nye karakterer hver gang. Vinner av SPROING-prisen 2011 for beste samlebok!

Fagprat går daglig i Dagbladet og er en tegneserie for feinschmeckere. Snodige typer møtes og snakker ut om alt mellom himmel og jord. Det er ingen faste gjennomgangsfigurer i Fagprat, men en helt ny situasjon og nye karakterer hver gang.]]>
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2010 Litteraturtype Skjønnlitteratur
Forfatter Flu Hartberg Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202327262 Antall sider 132
Dimensjoner 18,5cm x 25cm x 2cm Vekt 540 gram
Illustratør Flu Hartberg Emner og form Tegneserieromaner og tegneserier: typer, Tegneserier, Humor, Skjønnlitteratur
Anmeldelser
" (...)stereotypiske persongallerier og punchlines er erstattet med absurd dialog og ulekre figurer med grotesk overdimensjonert tannkjøtt. En serie uten overordnet konsept, men med en vanvittig overflod av sprø, kreative innfall. Som nesten alltid er sinnssykt morsom samtidig som den er innsiktsfull og intelligent. Fagprat er Norges suverent kuleste stripeserie akkurat nå." "En surrealistisk og velkomponert håndbok i alt fra familieliv til rus (...) Hartberg har klart å revitalisere det norske stripeformatet, og gitt en høyst nødvendig oppkvikker til et medium som begynte å bli temmelig selvtilfreds (...) et upåklagelig eksempel på god stripekunst." "Hvert panel er et befriende freakshow, der skapningene ser ut som de er fanget i den absurde tegningen og forsøker å forklare sin situasjon med et komisk overivrig alvor (...) uansett hva han gjør knuser Flu Hartberg stripeformatets konformitet til matjord. Derfor er «Fagprat» et like sjukt som friskt pust." "Fagprat er en helt uforutsigbar tegneserie som både er morsom, aktuell og samfunnssatirisk og gir noe ekstra i det visuelle. Her er den samlet mellom stive permer, og stripene er samlet i tematiske bolker. Som helhet er dette en glimrende presentasjon av serien, og det fortjener den!" "Til tross for at den ferske samleboka «Fagprat» fra Flu Hartberg byr noen av de mest absurde eksemplene fra stripeserien med samme navn, finner jeg likevel svært få eksempler på verken meningsløse eller urimelige innslag. Tvert imot er det svært meningsfylt når Hartberg sorterer inn stripene sine i tematiske kapitler etter hvilke deler av livene våre de angår (...)" "Flu Hartbergs «Fagprat» befatter seg også med hverdagslige situasjoner iscenesatt på en absurd måte, men han drar tegningene i den motsatte ytterligheten med burlesk strek. Boken er bygd opp som en selvhjelpsmanual, der tegningene (hvert avsnitt er én rute) er sortert i tema som familieliv, etikk, kosthold og rus. Det er et uventet grep og en snedig parodi på alskens levemåteguruer." "Jeg har sans for tegnestilen, det overdrevne og naive og en stil rik på detaljer. Hartberg har stor variasjon i typegalleriet sitt, stadig nye typer dukker opp. Han pirker eller slår sleggen mot lett gjenkjennelige fenomener i tiden."