Familiesykdommen - roman (BOK)

Kristin Friis

332,00 33200 Veil. pris 379,00
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
"Det går opp og ned her i livet. Den siste tiden har det gått mest ned. Jeg er tretten og et halvt år, jeg veier seks og tyve kilo. Det er ni kilo mindre enn i høst. Det er bare et tall. Det finnes mange tall som er større enn ni. De aller fleste tall er større enn ni. Ni er et ganske lite tall og passer til en liten kropp. Det er påske, jeg har gått lange skiturer alene innover i fjellet uten å spise annet enn snø. Det er en måte å eksistere på når andre måter ikke fungerer." Påskeferien avsluttes for tidlig, familien må kjøre hjem og den eldste jenta skal innlegges på sykehus. Avdelingen er for voksne, alle de andre på rommet hennes er damer, en av dem spiser middag om natten. Legen hun må gå til har Syden-postkort på veggen som pasienter har sendt etter utskrivelsen. Jenta tenker på diktet "Den første sommerfugl" som de har lest på skolen, hun ser for seg Henrik Wergeland dødssyk i sengen og spør seg hvorfor han måtte dø når han ikke ville. Mange år senere går hun tilbake til Rikshospitalet for å lete etter bygningen der hun bodde, treet hun så på gjennom vinduet, og den lille parken hun ikke fikk gå ut i. "Familiesykdommen" er en innstendig tilstandsrapport fra et ungt menneskes liv. Stemmen er subjektiv og sårbar, situasjonen er utsatt. Er det mulig å få fortsette å leve? Er det mulig å oppleve frihet?
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Kristin Friis
Forlag
Oktober
ISBN 9788249518494
Antall sider 290 Dimensjoner 14,4cm x 21,2cm x 2,7cm
Vekt 428 gram Leverandør Forlagsentralen ANS
Emner og form Moderne litteratur, Håndtere sykdom og diagnoser, Spiseforstyrrelser og terapi, Oslo, Spiseforstyrrelser, Romaner, Skjønnlitteratur