Farvel til alt dét (BOK)

Sondre Midthun

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Sondre Midthun viste seg som en av våre mest lovende, unge forfattere med den kritikerroste debutromanen Kom aldri nærmere (2011). Her er endelig oppfølgeren, hvor den voksne hovedpersonen står ansikt til ansikt med barndomsminnene, bygda, og ikke minst seg selv. Farvel til alt dét er en djerv roman, trist, men også morsom, rik på menneskelige relasjoner og eksistensielle betraktninger.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Litteraturtype Skjønnlitteratur
Forfatter Sondre Midthun Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202478919 Antall sider 510
Dimensjoner 13,8cm x 21,2cm x 3,8cm Vekt 669 gram
Leverandør SentralDistribusjon AS Emner og form Moderne litteratur, Troms, Familie, Barndom, Romaner, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

"Bokas mest omfangsrike del er fortellingen om kjærligheten i Kjølstads liv, Karin [...] Den sosialt oppmerksomme prosaen hans, blandingen av tragikk og komikk, de spra?klig elegante refleksjonene, skinner sterkest i Karin-delen. [...] Romanens avgjørende kvalitet ligger i hvordan den klarer a? formidle en gnist av livsmening, viljen hos hovedpersonen til a? bryte gjennom med kjærlighet og forsoning i et liv som ba?de er overfladisk og fylt av skuffelser." Sindre Andersen, Klassekampen «Meisterleg om kor utruleg fjerne vi kan vere i dei næraste relasjonane. [...] Farvel til alt dét er ikkje halden like stram som forgjengaren, men er ikkje utflytande av den grunn. Forfattaren gir oss inngåande og meisterlege skildringar av nære relasjonar - mellom sambuarar, familie, vener, kollegaer og framande - og av analysane av møta eller sambanda, heilt ferske frå topplokket til hovudpersonen. Skildringane kan vere treffande, pinlege, sympatiske eller utmattande, alt etter tur, men kan... " Sammen danner brikkene et bilde av en skadet mann som manipulerer, spionerer og lyver. Midthun turner det hele med ro og oversikt, og romanen går fra festlig satire - særlig Dagblad-folk får unngjelde - til det uhyggelige (...) Boka har klare fellestrekk med andre romaner om farsredsel, som Tore Renbergs «Kompani Orheim» og Karl Ove Knausgårds «Min Kamp». Alle de tre romanen er rystende beretninger om å vokse opp med en uberegnelig far. Hovedperson Kjølstad minner særlig om Knausgårds «Karl... "Den blir en påminnelse om viktigheten av ærlighet når vi vil rydde opp i våre liv(...) Med fin psykologisk troverdighet viser forfatteren hvor innsnevrende livet kan bli når løgn avler løgn, og hvor vanskelig det kan være å komme ut av gamle, skjebnesvangre spor." Arne Hugo Stølan, VG "(...) et intenst og troverdig psykologisk portrett av den unge mannens ferd mot avgrunnen, med en særlig snert i de ofte klamme dialogene og pinlige hverdagskonfliktene." Sigmund Jensen, Stavanger Afteblad "Midthun makter på en utmerket måte å skildre det sorte hullet i Kjølstad som river ham i to. Portrettet av en ung manns krise er sannferdig, den oppleves verdifull. Midthun skriver med et stort fortelleroverskudd, og han makter også å skildre den tragiske hovedpersonen med humor. " Eskil Skjeldal, Vårt Land

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende