Fremmedkrigerne - fra en norsk småby til Den islamske stat (BOK)

Erlend Ofte Arntsen

169,00 16900
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
De het Torleif Angel Sanchez Hammer, Sammiulla Khan og Abo Edelbijev. En vokste opp alene med sin filippinske mor, den andre hadde en drapsdømt far og den tredje hadde flyktet fra krig. Felles for dem var at de kom fra den gamle arbeiderklassebydelen Lisleby i Fredrikstad. Og valgte bort livet i Norge for å kjempe for Den islamske staten (IS). De tre kameratene var blant totalt elleve menn som reiste fra Fredrikstad til borgerkrigen i Syria i løpet av to år. Gjennom nærgående intervjuer med venner og familie, samt unik tilgang til de norske IS-krigernes private samtaler, har journalisten Erlend Ofte Arntsen kartlagt Østfold-byens jihadistnettverk. Hvem var de? Hvorfor reiste de? Hva skjedde med dem? Historien om jihadistene fra Lisleby er en reise som starter med barndommens vennskap og ender i Syrias skyttergraver, der menneskeliv ikke lenger har noen verdi. Lærerik, dramatisk og dypt tragisk - «Fremmedkrigerne» er den første boka om nordmennene som vervet seg til hellig krig for IS.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2017 Forfatter Erlend Ofte Arntsen
Forlag
Kagge
ISBN 9788248919926
Antall sider 490 Dimensjoner 14cm x 20,2cm x 3cm
Vekt 456 gram Leverandør SentralDistribusjon AS
Emner og form Borgerkriger, Religiøs fundamentalisme, Islam, Norge, Syria, Borgerkrig, Militære, Biografisk litteratur, Fredrikstad, Faglitteratur

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende