379,00 37900
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Endelig massevis av herlige grøtoppskrifter - flest nye og noen tradisjonelle - samlet mellom to permer! Grøt handler om så mye mer enn havregrøt og risgrøt - det handler om gode smaker, barndomsminner, omtanke, det nære - om norsk tradisjonsmat, så vel som nye og spennende grøter som kjøleskapsgrøt og quinoagrøt. I Grøt - på ville veier får vi over 70 oppskrifter på alt fra varm og trygg havregrøt og vassgraut med byggmel til kald og sunn kjøleskapsgrøt med havre og sitronyoghurt og chaigrøt med honning. Alle oppskriftene er basert på korn, gryn og frø som havregryn, quinoa, bokhvete, sesamfrø og chiafrø. I tillegg til grøtoppskriftene får vi tips om gode smaker som passer til, oversikt over basisteknikker for grøtlaging, som bløtlegging og koketider, samt informasjon om anvendelse av flytende ingredienser som melk, mandelmelk og kokosmelk. Når det gjelder grøt, er det kun fantasien som setter grenser, og i Grøt - på ville veier får vi inspirasjon til grøter vi kan gasse oss med - og ideer til hva vi kan gjøre med grøtrester, som for eksempel bake brød, lefser eller smoothies. Boken er lagt opp slik at vi i får innblikk i grøttradisjonene i Norge og grøtens betydning i vårt kosthold. Med gjestetekst av Astri Riddervold og Bodil Nordjore. Forfatterne er opptatt av norsk matkultur og har lang erfaring som blant annet matjournalister, forfattere, fotografer, bloggere og initiativtakere til pop-up eventer med grøt. Hanne Buxrud jobber som frilans matskribent og tidvis fotograf. Glad i hverdager og tidlige morgener. Per Sollerman er fotograf. Med bakgrunn fra restaurantbransjen, er det maten, råvarene og menneskene som er hovedfokus. Han har hjertet sitt både i Nord-Norge og i Hvitsten. Sunniva Dring jobber som produktutvikler for United Bakeries, frilans matstylist og sykler fort. Ann Kristin Wang jobber som frilans matstylist de siste 15 årene, kokebokforfatter og lykkelig meddriver av Kampen Bistro i Oslo.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2016 Forfatter Ann Kristin Møst Wang, Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202520977
Antall sider 190 Dimensjoner 21,7cm x 28,3cm x 2,2cm
Vekt 1038 gram Leverandør SentralDistribusjon AS
Illustratør Ann Kristin Møst Wang, Per Sollerman Emner og form Generell matlaging og oppskrifter, Kokebøker, Faglitteratur

Anmeldelser

I alt 76 forskjellige grøtoppskrifter, i stort spenn - fra typiske frokostgrøter til desserter og de rene middagsretter, med tydelig fokus på ernæring og bærekraft. Ole Jacob Hoel, Adresseavisen Stjernekokk og restauratør Svein Erik Renaa har sammen med kollega Stig Juelsen gått gjennom svært mange av kokebøkene som kom ut i Norge i 2016, og kåra de beste for NRK. Dette sier de om "Grøt" som de kåret til årets beste: "Dette er en utrolig variert bok, med mange nye oppskrifter om grøt. Litt moderne, litt historie. Det er gøyalt å se 76 så ulike oppskrifter om samme tema. I tillegg er det fristende bilder. For meg er dette en lærebok. Jeg kan ikke så mye om grøt sjøl, og boka innehold...