Håpet - 1787-1825 (BOK)

Mich Vraa

332,00 33200 Veil. pris 379,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Håpet er en velskrevet roman om slavetrafikken mellom Afrika og Dansk Vestindia som la grunnlaget for en ufattelig rikdom for dansk overklasse. Kaptein og skipsreder Anton Fredriksen har tjent en formue på å seile slaver fra Afrika til Vestindia på fregatten «Håpet». Nå har han gitt opp denne siden av sitt virke, men uforvarende blir han og hans 14 år gamle datter Maria dratt inn i en siste slavetransport med skipet i 1803. Tjue år senere kommer den idealistiske historiker og forfatter Mikkel Eide til Dansk Vestindia med det mål å fortelle sannheten om det brutale slaveriet, men hans idealer og oppfatninger settes på prøve, blant annet av de svarte selv.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Mich Vraa
Forlag
Bazar
ISBN 9788280878144
Antall sider 346 Dimensjoner 15,8cm x 23,3cm x 2,4cm
Vekt 550 gram Oversetter Arve Torkelsen
Originalspråk Dansk Originaltittel Haabet
Emner og form Historiske romaner, Skjønnlitteratur som er oversatt, Slaveri og avskaffelse av slaveri, De karibiske øyer, Slaveri, Romaner, Historisk litteratur, 1700-tallet, 1800-tallet, Karibia, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

"(...)gledelig å lese en så spennende og velskrevet roman ." Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen Det er en barsk, vakker og engasjerende roman, som vekker både fantasi, medfølelse og indignasjon. Hans Hertel, Politiken, Danmark Boken er virkningsfullt satt sammen som en mosaikk av forskjellige stemmer og forskjellige sjangrer - dagbøker, loggbøker, offesielle skriv, proviantlister, kontrakter, manuskripter, avhandlinger - som til sammen danner en vellykket fortelling om idealister, kynikere, fortidens synder og glemte traumer. Ulrik Langen, Weekendavisen (Danmark) En deilig leseopplevelse om et trist kapittel i vår historie. Henrik Tjalve, Fyns Amts Avis Romanen er i den mest positive forstand et gjennomført profesjonelt stykke arbeid [...] Sikkert er det, at Mich Vraa med sin både veldreide, underholdende og engasjerende roman, bidrar til en skjerpet bevissthet om at også dagen handlinger og debatt en gang skal vurderes med en ny tids øyne. Jørgen Johansen, Berlingske (Danmark)