Hvite tårer (BOK)

Hari Kunzru

Slippes 04/01
179,00 17900
Kan forhåndsbestilles - sendes vanligvis 1-2 dager før utgivelsesdato
Hari Kunzrus kritikerhyllede nye roman er en ubarmhjertig og fullstendig fengslende litterær thriller, men samtidig også mye, mye mer: Den er et kjærlighetsbrev til alle de glemte geniene i musikkhistorien, og rommer dessuten en særs aktuell diskusjon av rase i et samtidige USA. Hvite tårer er en heseblesende bok som lever videre lenge etter at man har lest den siste siden. To noen-og-tjue år gamle newyorkere. Seth er keitet og sjenert - Carter den glamorøse arvingen til en av USAs største formuer. De to har én ting felles, nemlig lidenskapen for musikk. Da Seth ved en tilfeldighet tar opp en ukjent bluessanger i parken, lager Carter en miks som han publiserer på nettet som en «forsvunnet» innspilling av artisten Charlie Shaw. Den blir en sensasjon blant platesamlere. Seth og Carter besøker en mann som hevder Charlie Shaw levde i virkeligheten, men på hjemveien blir Carter utsatt for et overfall. Mens Carter ligger i koma, drar Seth og Carters søster Leonie til dypet av Sørstatene for å komme til bunns i legenden om Charlie Shaw. Det blir en reise tilbake i fortiden, hvor en historie om grådighet, misunnelse, hevn og utnyttelse etter hvert skal åpenbare seg.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2019 Forfatter Hari Kunzru
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202621865
Antall sider 304 Dimensjoner 13cm x 20,5cm x 2,2cm
Vekt 302 gram Oversetter Stian Omland
Originalspråk Engelsk Originaltittel White tears
Emner og form Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, USA, Musikkmiljøer, Romaner, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

"Fascinerende thriller om afro- amerikansk musikk og de hvites overgrep.(...) en røff tekst med klang av thriller og grøsser, full av kriminalistisk spenning, magiske elementer og politisk-sosiale svingslag." Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad "Det handler altså om form og om Kunzrus talent for å gi kjent stoff en ny omdreining. I en tekst der ulike tidsplan på hallusinatorisk vis stadig blander seg i hverandre, blir hvit makt, vold og undertrykkelse ubehagelig tett knyttet sammen. Gamle penger og kulturell kapital er med .andre ord stenket i blod i denne romanen. Slik fremstår Hvite tårer som en skarp og spesiell samtids.analyse." Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende