339,00 33900 Veil. pris 399,00
Midlertidig tom hos leverandør
Dette er Ingrid Espelid Hovigs livshistorie, glitrende og varmt fortalt av Ingar Sletten Kolloen, og samtidig historien om TV-mediets gjennombrudd i Norge og norsk matkultur. Ingrid Espelid Hovig er en person de fleste nordmenn har et forhold til. Stemmen og det blide fjeset hennes ble prentet inn i oss gjennom Ingrids lange liv på fjernsynet. Ingrid ble født på Askøy i juni 1924, og viste seg tidlig å være flink til alt som foregikk på kjøkkenet. Særlig oppvasken. Da krigen kom, var Ingrid 16 år, og som med mange andre satt den dype spor i familien på Askøy. Under krigen arbeidet hun for Jane Mykle og senere stelte hun for to søstre i Sandviken, før hun bestemte seg til å søke seg til Statens Lærerskole for Husstell på Stabekk. Ett tiår senere søkte hun jobb i NRK og ble ansatt som programredaktør med ansvar for forbrukerstoff og mat. Gjennom sitt arbeid i NRK forandret hun norske matvaner. I det private skulle det lang tid før Ingrid møtte den store kjærligheten. Det skjedde da hun som 49-åring traff arkitekten Jan Inge Hovig. Ingrids liv er ikke skånet for stor sorg og dramatikk, men det er hennes arbeidsglede og optimisme som har preget livet hennes..

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2013 Litteraturtype Faglitteratur
Forfatter Ingar Sletten Kolloen Forlag
Gyldendal
ISBN 9788281881259 Antall sider 348
Dimensjoner 15,6cm x 23,9cm x 3,7cm Vekt 901 gram
Leverandør Forlagsentralen ANS Emner og form Biografier: generelle, Media-, underholdning-, informasjons og kommunikasjonsnæringer, Norge, Mat og drikke, TV, Biografier, Faglitteratur