Inngår i kampanje
  • Lesehest

Kampene - et portrett av Kim Friele (BOK)

Ola Henmo

332,00 33200 Veil. pris 379,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 2-6 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Historien om Kim Frieles liv i homobevegelsen er også beretningen om tilblivelsen av et moderne Norge. Rettigheter kommer ikke av seg selv, våre sinn blir ikke mer åpne bare av at tiden går; endringene skjer når modige mennesker går foran og sier: "Vi må gjøre dette på en annen måte." Kim Friele va et slikt menneske. Med uredde protester, godt politisk håndverk, enorm virketrang og sta utholdenhet, endret hun våre lover og hjerter. Denne boken forteller hvordan og hvorfor.
Anmeldelser
"God og viktig" "Tankevekkende portrett" "Vakkert, velskrevet og informativt om et liv i kamp. (..) gripende og usentimental" "...boka byd på svært viktig innsikt. I første rekkje gjeld dette Frieles liv som frontfiguren i homorørsla i fleire tiår. Men òg med tanke på notida er boka viktig. For som ho sjølv ville sagt det, er det lett å ta sigrane for homofilt og lesbisk likeverd for gjevne. [...] I tillegg har boka både driv og nerve, noko som gjer henne til ei god leseoppleving."
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2015 Forfatter Ola Henmo
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202457365
Antall sider 159 Dimensjoner 15,8cm x 23,2cm x 1,7cm
Vekt 416 gram Emner og form Biografier: generelle, Familierett: homofile partnerskap, Norge, Homofili, Politikk, Biografier, Faglitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende