Komlelandet - ei reise i raspeballen sitt kokevatn (BOK)

Kjartan Brügger Bjånesøy

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 2-6 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Komler, komper, ball, raspekaker, potetball, klubb, blandaball, dirty snowballs. Denne matretten har ein viktig plass i hjarta til mange nordmenn. Kjartan Brügger Bjånesøy har reist på kryss og tvers i raspeballen sitt kokevatn, på leiting etter kva som gjer komla eller raspeballen så spesiell. Frå sør til nord blir det servert komler på restaurantar, ferjer, kafear og hotell. Og kvar uke forsvinn nordmenn inn i komlekoma etter å ha ete for mykje. Når blei komle ein matrett? Finst retten berrre i Norge? Kva et ein til komla? Skuldast kjærleiken til komla rein matglede, eller handlar det om identitet og nostalgi? Bli med forfattaren på ei reise til stader som Brooklyn og Baltikum, Stavanger og Slependen, Bryne og Bergen, Farsund og Kristiansund. Resultatet er ei bok full av humor, klokskap, gode forteljingar og oppskrifter.
Produktfakta
Språk Nynorsk Nynorsk Innbinding Innbundet
Utgitt 2013 Litteraturtype Faglitteratur
Forfatter Kjartan Brügger Bjånesøy Forlag
Kagge
ISBN 9788248913269 Antall sider 191
Dimensjoner 16,5cm x 23,5cm x 2cm Vekt 605 gram
Emner og form Nasjonale og regionale kjøkken, Norge, Mat og drikke, Kulturhistorie, Faglitteratur