Krigsseilerne og deres familier (BOK)

Krigsseilerne og deres familier (BOK)

Kristine Storli Henningsen

Slippes 04/01
179,00 17900
Kan forhåndsbestilles - sendes vanligvis 1-2 dager før utgivelsesdato
I 1939 ble tusenvis av norske sjøfolk del av en krig de ikke var trent for. Krigen på havet var nådeløs; mange opplevde dramatiske torpederinger og hver tiende mann døde. Da freden endelig kom til Norge, tok det lang tid før flere av sjømennene kunne vende hjem. Et stort antall av dem var da traumatiserte og invalidiserte. Det fantes ikke noe hjelpeapparat som fulgte dem opp og deres innsats for fedrelandet ble ikke anerkjent. Kristine Storli Henningsen har intervjuet gjenlevende krigsseilere og deres pårørende. Hvordan opplevde de årene til sjøs? Hvordan var det for familien å være alene i mange år, for så å få tilbake en far og ektemann fra krigen? I boken møter vi blant andre Aksel Remøe som overlevde torpedering under en vinterstorm i Atlanteren. Else Heimstad har hele sitt liv kjempet krigsseilernes sak og er fremdeles bestyrer av Konvoibyen. Og Jenny Kristiansen ventet i mange år på en far som aldri kom hjem. Krigsseilerne og deres famlier er en sterk fortelling om mennesker som ofret seg for sitt land. Tidligere tittel i innb.utgave Om vi heftes underveis.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2019 Forfatter Kristine Storli Henningsen
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202620158
Dimensjoner 11,5cm x 18,5cm x 1,1cm Vekt 118 gram
Emner og form Maritim historie, Andre verdenskrig, Norge, Krigsseilere, Biografisk litteratur, Faglitteratur

Anmeldelser

«En bok til å bli klok av, og en varmende hyllest.» Guttorm Eskild Nilsen, Tvedestrandsposten «Boken "Om vi heftes underveis. Krigsseilerne og deres familier" er et bevis på at barnebarn-generasjonen vet hvilken enorm innsats krigsseilerne gjorde, ønsker å hedre dem og holde deres historie levende.» Guttorm Eskild Nilsen, Aust Agder Blad «Jeg anbefaler boka varmt!» Rose-Marie Christiansen, Rose-Maries litteratur- og filmblogg