Krotekofter - seks stuer (BOK)

Kristin Holte

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Kritkroting er en gammel dekorskikk som ble brukt til å dekorere tømmerveggene i gamle stuer og var spesielt utbredt på Vestlandet. Nå har strikkedesigner Kristin Holte laget kofter basert på denne særegne dekorskikken. Resultatet er en inspirerende bok for både strikkeentusiaster og kulturhistorisk interesserte! Boka inneholder oppskrifter på 21 modeller til både damer og herrer. Kristin Holte ønsker med denne boka å hente frem igjen denne gamle, norske kunsthåndverkstradisjonen. Hun tar i bruk den rike dekorkunsten på nye og moderne kofter. Motivene på de gamle stuene på Vestlandet var ofte geometriske og satt sammen til border som gikk over en stokkhøyde rundt hele stua. Krotingen ble utført til høytider som jul, olsok og bryllup, etter at stua var vasket ren for sot. Materialet var som regel kritt, kalk eller knust murstein blandet med vann. Kristin Holte har en mastergrad i tradisjonskunst, er yrkesfaglærer i design og håndverk og har svennebrev i strikkehåndverkerfaget. Hun har tidligere gitt ut bøkene Strikkede skatter, Kofter og Votter og vanter.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Kristin Holte
Forlag
Press
ISBN 9788232801619
Antall sider 232 Dimensjoner 21,8cm x 25,7cm x 2,3cm
Vekt 971 gram Leverandør SentralDistribusjon AS
Andre medvirkende Hilde Mork Emner og form Dekorativ kunst, Sosial- og kulturhistorie, Vestlandet, Strikking, Kulturhistorie, Dekorasjonsmaling, Faglitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende