Kunstner i den flytende verden (BOK)

Kazuo Ishiguro

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Verdenskrigen er over, og Japan skal bygge opp sine ødelagte byer og tilpasse seg en ny posisjon i en forandret verden. Masuji Ono var en respektert maler før krigen. Hans egne seirer, for ikke å snakke om hans idealer og hele hans tankegang, er ikke gyldige lenger. Fortiden hans skaper vanskeligheter for datterens ekteskapsplaner. Dattersønnen illustrerer konflikten på sitt vis: han vil heller lese om Lone Ranger enn høre bestefaren fortelle om samuraiene i det gamle Japan. Den flytende verden - som er navnet på det gamle gledeskvarteret, med tehus, barer og geishaer - jevnes med jorden for å gi plass til ny bebyggelse. Det er nok et tegn til maleren om at hans tid er ute. Kazuo Ishiguro ble belønnet med den prestisjetunge Whitbread-prisen for denne romanen, hans andre. Han fikk Nobelprisen i litteratur i 2017.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2017 Forfatter Kazuo Ishiguro
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202582531
Antall sider 235 Dimensjoner 12,7cm x 20,1cm x 1,9cm
Vekt 236 gram Oversetter Kari Risvik, Kjell Risvik
Originalspråk Engelsk Originaltittel An artist of the floating world
Litterære priser Riksmålsforbundets oversetterpris, 1987
Emner og form Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, Japan, Billedkunstnere, Eldre, Romaner, Etterkrigstiden, Skjønnlitteratur