Kvitleik - forteljing (BOK)

Jon Fosse

305,00 30500 Veil. pris 349,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare Kun 1 på nettlager
Frakt fra 0,- Billigste alternativ gratis
Beskrivelse
I den mørke skogen. Ein mann køyrer av garde utan å vita kvar han skal. Han vekslar mellom å ta til høgre og til venstre og kjem til slutt inn på ein skogsveg med djupe hjulspor. Han stoppar ikkje før bilen står bom fast i ei tuve og kjem korkje fram eller tilbake. Det byrjar å snø, det blir mørkt og kaldt. I staden for å gå etter hjelp går mannen innover på ein sti i skogen. Han gjer det sjølv om det allereie har vorte så mørkt at han knapt ser noko mellom trea, og sjølv om han tenkjer det er toskeskap å gjera slikt. «Særleg verre enn dette hadde eg vel aldri oppført meg, fyrst køyre bilen min fast og så gå inn i skogen for å finne hjelp, korleis kunne eg vel koma på tanken at det var hjelp å finne i skogen, i svarte skogen inne, for ein tanke, nei det vart aldeles feil å kalle det for ein tanke, det var meir eit påhitt, noko slikt, eitkvart eg berre hadde kome på. Tullete, var det. Reine toskeskapen. Dumskap. Rein og skir dumskap.» «Kvitleik» er ei lysande forteljing om grensa mellom liv og død.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.
Anmeldelser
Jon Fosse har allerede lagt lista høyt for nivået på det nye årets norske skjønnlitteratur. (...) det er mye konsentrert kraft og dybde i denne buljongterningen av en historie. «Kvitleik» er som et kortfattet ekko av storverket «Septologien». Med «Kvitleik» har Jon Fosse skrevet et lite mesterverk om døden. «Kvitleik» er rett og slett stor litteratur! Intens og medrivende leseopplevelse. En vakker og underlig fortelling om en mann som kjører seg fast i snøen. «Kvitleik» kan leses som enkel fortelling som advarer mot bilkjøring på øde landeveier. Den er også en tvetydig, minimalistisk roman som tar for seg store, eksistensielle spørsmål, noe vi kjenner igjen fra Fosse sitt øvrige forfatterskap. Alle som har fått med seg at Jon Fosse er en av våre viktigste forfattere, men aldri har lest ham, kan begynne her. Som å kasta terningar etter Bibelen
Produktfakta
Språk Nynorsk Nynorsk Innbinding Innbundet
Utgitt 2023 Forfatter Jon Fosse
Forlag
Samlaget
ISBN 9788234009815
Antall sider 71 Dimensjoner 13,5cm x 19,5cm x 1cm
Vekt 182 gram Emner og form Døden, Kortromaner, Skjønnlitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i