Lærerinnens sang - roman (BOK)

Vigdis Hjorth

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Lærerinnens sang er en roman om å bli grundig rokket i sin selvforståelse. "Den tiende april 2016 gikk Lotte Bøk fra sitt gamle hus ved Akerselva til sin arbeidsplass på Kunsthøgskolen, uten en anelse om hvordan hennes liv skulle komme til å endre seg i løpet av de nærmeste ukene. Og på grunn av noe som for andre muligens ville kunne fortone seg som tilfeldigheter." Lotte Bøk er en engasjert foreleser i dramatikk på skuespillerlinja ved Kunsthøgskolen. En dag ber avgangseleven Tage Bast om å få lov til å lage en film av undervisningen til noen utvalgte lærere, men også av livet deres utenfor skolen. Lotte er først skeptisk, men gir så etter. Bast vil gjerne komme hjem til henne, for å finne ut om det er samsvar mellom liv og lære. Etter hvert som arbeidet skrider fram, utviskes grensene mellom dem. Hva skjer med et menneske som har følt seg ganske trygg i rollen og i livet sitt, men som plutselig sitter i en kinosal og får se seg selv med en annens utforskende blikk?
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Vigdis Hjorth
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202600785
Antall sider 233 Dimensjoner 14cm x 21,2cm x 2,5cm
Vekt 374 gram Emner og form Moderne litteratur, Oslo, Pedagoger, Kunstnermiljøer, Romaner, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

«Vigdis Hjorth briljerer i sin undersøkelse av forholdet mellom tanke og handling." "Lærerinnens sang er spisset mot en samtid, den diskuterer det som skjer i verden nå, men opprettholder en litterær tvetydighet som gjør at romanens forløp kan tenkes på mange forskjellige måter. Hun låser ikke fortellingen med ideer, men ­åpner dem for ytterligere kompleksitet." Kjetil Røed, Vårt Land «Lærerinnens sang» blir derfor aldri noen metaroman om diktning, men en vedkommende fortelling til selvinspeksjon og endring for både Lotte Bøk, leseren og forfatteren selv, til inspeksjon av forholdet mellom teori og praksis foran speilet i den enkeltes liv. Alt sammen i et forbilledlig tydelig språk og gjennomkontrollert plot, med en hovedperson i ferd med å nærme seg «helheten i det hun uttrykker». Jan Askelund, Stavanger Aftenblad "Hun skriver medrivende og samtidig analytisk, hun løfter blikket fra det nære private til det globale (...) Det er ubehagelig, og det er stadig prisverdig" Anne Schäffer, Tara «Handlar ikkje berre om kunsten og privatlivet, men også om kunsten og det politiske livet, og den etiske diskusjonen er både vidsynt og fasettert." Eivind Myklebust, Klassekampen «Passar for deg som: interesserer deg for kva som skjer når erfaringar blir til kunst likar å tenkje mens du les romanar .» Marta Norheim, NRK Marta Norheim, NRK "I den pågående krigen mellom kunst og virkelighet bidrar Vigdis Hjorth med en vittig og lett satirisk roman" Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende « en strålende liten roman (...) Vigdis Hjorth av beste merke» Guri Hjeltnes, VG « en fin liten roman(...) Den pirker i språket, i vanetanken, diskuterer hvorvidt kunsten, filosofien, ideologien virkelig kan vise vei i livet.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen «...Hjorth er en våre beste, mest interessante samtidsforfattere - alltid intellektuelt forskende og forførende, alltid uhyre velformulert, og ikke minst, alltid modig.» Maya Troberg Djuve, Dagbladet