Leonardo da Vinci (BOK)

Walter Isaacson

218,00 21800 Veil. pris 249,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 2-6 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Leonardo di ser Piero da Vinci ble født 15. april 1452 i landsbyen Vinci utenfor Firenze og var en av de største og mest mangesidige begavelser europeisk kultur har fostret. Han var blant annet maler, billedhogger, musiker, dikter, arkitekt, ingeniør, oppfinner og vitenskapsmann. Da Vinci døde i Frankrike 2. mai 1519. Walter Isaacson er en av verdens fremste sakprosaforfattere, og hans bestselgende biografi om Leonardo da Vinci omtales som et mesterverk av flere anmeldere - og er regnet for å være det ypperste som er skrevet om renessansemennesket fra Vinci. Biografien er basert på tusenvis av sider fra Leonardo da Vincis forbløffende (og speilvendte) notatbøker og på nye funn om hans liv, studier og kunst. Isaacson bringer oss nærmere Leonardo i en fortelling som kaster nytt lys over mennesket, kunstneren, vitenskapsmannen og oppfinneren. Leonardo da Vinci var et «uekte» barn, han var homoseksuell, vegetarianer, venstrehendt, rastløs og opprørsk. Man kan si at han var forut for sin tid, både i liv og gjerning. Blant hans mange etterlatte tegninger og oppfinnelser var helikopteret, stridsvognen, fallskjermen, optikken, kulelageret og mye annet. Den omfangsrike boken inneholder et hundretalls illustrasjoner, blant annet hele Leonardo da Vincis maleriproduksjon og et stort antall tegninger og skisser, foruten kart og bilder fra hans samtid.
Anmeldelser
«Interessant og underholdende om mennesket bak renessansens universalgeni.» «Leonardo da Vinci vekkes til live i all sin bemerkelsesverdige briljans og egenhet i Walter Isaacsons ambisiøse, nye biografi ... et kraftig og innsiktsfullt portrett.» «Et studie i kreativitet: hvordan definere det, og hvordan å oppnå det ... aller mest er det en kraftfull historie om et spennende menneskesinn og liv.»
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2021 Forfatter Walter Isaacson
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202725617
Antall sider 595 Dimensjoner 13,8cm x 20,5cm x 3cm
Vekt 694 gram Oversetter Lene Stokseth
Originalspråk Engelsk Originaltittel Leonardo da Vinci
Omtalt person Leonardo Emner og form Biografier: kunst og underholdning, Malerkunst og malerier, Kunstnere, kunstmonografier, Italia, Malere, Malerkunst, Renessansekunst, Biografier, 1400-tallet, Faglitteratur