Leviathan - roman (BOK)

Alfred Hauge

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Leviathan er femte bind i Utstein kloster-syklusen. Det er ingen egentlig rekkefølge i serien, men forfatteren har latt det gamle klosteret på Utstein stå som et geografisk og idémessig midtpunkt. Romanen foregår på flere tidsplan samtidig, men det viktigste skjer på Utstein. Her møter Bodvar sin elskede Sunniva ca. 1930, et møte som kommer til å farge hele hans liv, og her møter Edmun, Bodvars sønn på åtte år, sin skjebne i begynnelsen av 1980-årene. Uhyrer Leviathan fra Det gamle testamente går igjen, først som sjøorm, så som kjempehval, og sist som oljetanker. Både Leviathan og forrige bind, Perlemorstrand, inngår i et romanverk om det 20. århundre. Forfatteren fører en diskusjon med leseren om sin egen samtid.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2015 Forfatter Alfred Hauge
Forlag
Gyldendal
ISBN 9788205487093
Antall sider 215 Dimensjoner 13cm x 21cm x 2cm
Vekt 398 gram Leverandør Forlagsentralen ANS
Emner og form Historiske romaner, Rogaland, Trolldomsprosesser, Ungdom, Kjærlighet, Romaner, Historisk litteratur, 1600-tallet, 1900-tallet, Skjønnlitteratur