Litt latin (BOK)

Vibeke Roggen, Hilde Sejersted

Slippes 30/10
323,00 32300 Veil. pris 369,00
Kan forhåndsbestilles - sendes vanligvis 1-2 dager før utgivelsesdato
Visste du at motor, mobil, møbel, mosjon, motiv og mobbing alle kommer fra det latinske movere (bevege)? At en amatør i bokstavelig forstand er en som elsker det hun holder på med? At testikkel betyr lite vitne og at en diktator er en som dikterer? Latin har vært et dødt språk i hundrevis av år, likevel er interessen både for det latinske språket og for de gamle romernes historie stor. I denne boken får leseren en innføring i latin - blott til lyst eller som et grunnlag for å gå videre med språket. Samtidig vil man oppleve at bedrøvelige hull i den klassiske dannelsen fylles opp - på en fornøyelig måte. Hvert kapittel forteller litt om romersk historie, om kultur, mytologi, kunst, litteratur og om dagligliv i den antikke verden. Så følger en liten språkleksjon med tilhørende grammatikk og vokabular før kapitlet avsluttes med tips om hvordan man kan forbedre sin muntlige latin. Underveis ser vi nærmere på en rekke kjente sitater og bevingede ord fra den rike romerske arven. Alt lyder glupere når man sier det på latin!
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Hilde Sejersted, Vibeke Roggen
Forlag
Pax
ISBN 9788253039565
Leverandør Forlagsentralen ANS Emner og form Lingvistikk, Kunst og kultur, Språk og lingvistikk, Latin, Språkhistorie, Faglitteratur