Inngår i kampanje

Medusas flåte (BOK)

Franzobel

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Gratis frakt! Du får fri levering på hele ordren.
Når brødet tar slutt, finnes heller ingen lov. 18. juli 1816, klokka 11 om formiddagen: Et stykke utenfor Afrikas vestkyst får kapteinen på briggen Argus øye på en flåte. Da flåten kommer nærmere, fryser blodet i årene hans til is: Om bord befinner det seg 15 utmagrede skikkelser, med hule øyne, forbrent hud og hår stivt av salt. Det er de siste overlevende av 147 mennesker som to uker tidligere ble overlatt til seg selv da fregatten Medusa forliste. Denne historiske hendelsen - et av verdenshistoriens mest kjente forlis - danner bakgrunn for Franzobels epokegjørende roman, som sikter mot kjernen av det menneskelige: Hva betyr moral og sivilisasjon når det står om overlevelse i en ekstrem situasjon? Og hvor høy er prisen på overlevelse?
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2019 Forfatter Franzobel
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202584924
Antall sider 492 Dimensjoner 14cm x 21cm x 3,5cm
Vekt 584 gram Oversetter Ute Neumann
Originalspråk Tysk Originaltittel Das Floß der Meduza
Emner og form Historiske romaner, Skjønnlitteratur som er oversatt, Forlis, Romaner, 1800-tallet, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

«En like rystende som fascinerende fortelling basert på erfaring om grensene for den menneskelige sivilisasjon. Dette er skriften på veggen. I dag som for to hundre år siden.» WDR «50 timer på en flyktningbåt, og vi blir alle til monstre. Med Medusas flåte har Franzobel skrevet en enormt ondskapsfull, komisk, tarantinoaktig, historisk splatterkomedie.» Der Spiegel "I boken møter vi en velopplagt fortellerstemme av den allvitende sorten, som kan berette hvilke tanker og planer alle har i det brokete persongalleriet på fregatten Medusa. Den til tider elleville fortellingen handler også om makt, politikk, og samfunn, og ikke minst om at menneskelig dårskap har en tendens til å trumfe sunn fornuft i nødens stund." Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende "Medusas flåte er ein underhaldande roman om mennesket i ekstreme situasjonar." Odd W. Surén, Dag og Tid "Medusas flåte er en fremragende roman fordi den harselerer med både høy og lav, offisersmakt og sjøfolk. Ikke minst på detaljplanet er den imponerende, i persontegningene, i skildringen av livet om bord i seilskuta. At synsvinkelen uanstrengt skifter mellom hovedpersonene og den allvitende fortelleren, gir framstillingen ytterligere spenstighet. (...) Medusas flåte er en av de mest utfordrende og givende samtidsromanene man kan gi seg i kast med." Tom Egil Hverven, Klassekampen Medusas flåte, med sine plastiske beskrivelser av alt fra fysiske avstraffelser av mannskapet om bord på Medusa til kannibalismen på flåten, er ikke bare ulidelig spennende og en pageturner av de store, men en grandios allegori over menneskets natur: I kampen om å overleve, reduseres våre idealer om humanitet, sivilisasjon og menneskeverd raskt. Elin Nesje Vestli, Professor i tyskspråklig litteratur og kulturkunnskap, Høgskolen i Østfold «Boka er heftig lesing. (... ) Her er voldsomme klasseforskjeller og en brutalitet vi knapt kan forestille oss (...) Den prisbelønte boka forteller en vanvittig historie (...)» Valerie Kubens, Fædrelandsvennen «Franzobel har greid det umulige med denne romanen ... Et rystende mesterverk.» Der Tagesspiegel