Inngår i kampanje

Men du ser ikke syk ut (BOK)

Ragnhild Holmås

332,00 33200 Veil. pris 379,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Gratis frakt! Du får fri levering på hele ordren.
Ragnhild Holmås ser helt frisk ut når du treffer henne på kafé. Så hvorfor jobber hun ikke? Er hun egentlig så syk som hun sier? Hun er en av flere hundre tusen nordmenn som lever med en usynlig sykdom. Selv om de har ulike diagnoser, kan de oppleve samme bagatellisering og mistenkeliggjøring - fra leger, Nav og arbeidsgiver, til og med fra venner og familie. De får høre at de må skjerpe seg. Slutte å syte. Bare tenke positivt. I boken Men du ser ikke syk ut utfordrer Holmås denne mistenkeliggjøringen. Hun inviterer leseren med bak kulissene til en person som later som om hun er frisk i frykt for å bli mistenkt for å late som om hun er syk. Hennes historie om skjuling, skam og selvbedrag flettes sammen med korte essays og kreative elementer til en sjarmerende, men samfunnskritisk bok. Med humor og lekenhet utforsker hun hvor fordommene kommer fra, hvorfor kunnskapshullet om sykdommer som rammer flest kvinner er så stort, og hvorfor i alle dager folk prøver å kurere henne med yoga og rare juicer. Med forord av Anne-Kat. Hærland.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2020 Forfatter Ragnhild Holmås
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202617837
Antall sider 236 Dimensjoner 13,7cm x 21,2cm x 2,3cm
Vekt 372 gram Illustratør Torill Gaarder
Emner og form Håndtere sykdom og diagnoser, Memoarer, Kronisk utmattelsessyndrom, Biografisk litteratur, Faglitteratur

Anmeldelser

"Denne boka kunne jeg ønske at hadde vært pensumbok i legestudiene. Ikke bare fordi den handler om ME, men også fordi mye av innholdet tar for seg hvor lite forståelse man kan bli møtt med når man lever med en såkalt usynlig sykdom, både blant helsevesenet og i samfunnet ellers. (...) Veldig fin bok. Burde finnes i bokhyllene til alt av helsepersonell og pårørende til personer med "usynlige" sykdommer." Anne Lise Johannessen, Hverdagsnett «Boka er humoristisk, vond og opplysende om hvordan det er å leve med en usynlig sykdom.» «Takk for myteknusende og god lesning.» Susanne Kaluza, Susanne Kaluzas Instagram «Ragnhild Holmås skriver med blytung letthet om å leve med diagnostisert latskap.» «Er det noe denne boka i hvert fall gjør med meg, så er det at jeg vil være en smule mer ydmyk neste gang jeg møter en "kroniker".» «Om du, som jeg, er en av mange som nærer en dyp skepsis mot diagnosen, burde du lese denne boka.» «Det mest tankevekkende ved denne boka, er der Holmås viser hvor mange fordommer og stigma som tidligere var knyttet til sykdommer vi nå vet årsaken til.» Cathrine Krøger, Dagbladet