Norsk ost - fra ystekar til ostebord (BOK)

Anders Oterholm

421,00 42100 Veil. pris 499,00
Sendes vanligvis innen 5-15 dager
Norsk ost - opprinnelse, framstilling og bruk En bok for oste-elskere! Spekket av kunnskap og historie for de som ønsker å vite hva de kjøper, og for de som vil briljere med de gode fortellingene fra norsk ostehistorie. Dette er en unik guide til norske oster. Ukjente historier - for de fleste - og overraskende og ikke minst interessante fakta fra norsk ostehistorie. Det er også en nyttig bok: Hva kan du kreve når du kjøper ost? Hvordan skal de ulike ostene være og hvordan skal de best oppbevares? Grunnregler for anretning av ost - hvilke passer sammen, og hvor mye skal du beregnet? Og ikke minst: Hva skal du servere til? Forfatterens ønske er å bidra til å føre gamle og nye oste-tradisjoner videre, og med denne boken er mulighetene til å lykkes absolutt tilstede! Om forfatteren Anders Oterholm (1934) var ferdig utdannet ved Norges Landbrukshøgskole i 1963. Etter fire års videreutdanning (Dr. philos. i Food Science) i USA, ble han i 1967 hentet hjem til Norge for å overta hovedansvaret for kvalitet og utvikling av ost innen TINE (Norske Meierier). Dette holdt han på med til han gikk av med pensjon i 2000. I tillegg kan nevnes: Professor II i meieriteknologi ved NLH/UMB. Internasjonalt arbeid med standardisering av melk og melkeprodukter. Formann i FN's ekspertkomité for melk og melkeprodukter. Har vært med på å bygge opp eksporten av norsk ost til Japan og USA.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2008 Litteraturtype Faglitteratur
Forfatter Anders Oterholm Forlag
Tun
ISBN 9788252931099 Antall sider 272
Leverandør Vigmostad og Bjørke Emner og form Nasjonale og regionale kjøkken, Norge, Ost, Kulturhistorie, Meieridrift, Faglitteratur