Malmtunge spor - historia om Ofotbanen (BOK)

Gunnar Grytås

332,00 33200 Veil. pris 379,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Meir enn ei jernbanehistorie. For over 140 år sidan blei det avgjort at det skulle byggjast jernbane frå kyst til kyst mellom Nord-Sverige og Nord-Noreg. Den 475 kilometer lange linja blei bygd med eitt føremål: å frakte jernmalm kortaste vegen frå gruvene i Norrbotten til ei isfri hamn i Narvik. På 115 år har kring 1130 millionar tonn malm blitt frakta med Ofotbanen, eit ufatteleg stort kvantum. Historia om Ofotbanen er ei uvanleg spennande industrihistorie frå ein arktisk utkant av verda. Det handlar om gruvedriftselskapet LKAB, om byane langs linja, Narvik og Kiruna, og om bana som bind alt saman. Ofotbanen har til skiftande tider, men heile tida langs same sporet, vore avgjerande for utviklinga på Nordkalotten. Utan ei jernbane ville samfunna, arbeidslivet, politikken og kulturen vore annleis. Frå historia om bana, «bolaget» og byane går det mange sidespor til andre delar av svensk, norsk og europeisk historie.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Nynorsk Nynorsk Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Gunnar Grytås
Forlag
Samlaget
ISBN 9788252194241
Antall sider 307 Dimensjoner 17,5cm x 24,8cm x 3cm
Vekt 943 gram Leverandør SentralDistribusjon AS
Omtalt person Ofotbanen Emner og form Tog og jernbane: allmenn interesse, Industrialisering og industrihistorie, Nordland, Jernbaner, Gruvedrift, Historie, Sverige, Faglitteratur