Optikeren på Lampedusa (BOK)

Emma Jane Kirby

305,00 30500 Veil. pris 349,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Den lokale optikeren på øya Lampedusa i Middelhavet er en vanlig mann i femtiårene. I likhet med de øvrige øyboerne er han ganske uinteressert i skjebnen til de mange tusen flykningene som passerer øya. En dag får han sitt regelmessige og stillferdige liv forandret for alltid. I oktober 2013 finner det hittil største forliset av båtflyktninger sted. En båt med om lag 500 mennesker kantrer. Optikeren er tilfeldigvis ute med båten den dagen med en gruppe på sju venner. Ved en kraftanstrengelse klarer de å redde 47 av dem. Mot et løfte om aldri mer behøve å snakke med journalister, fortalte optikeren hele historien til den profilerte BBC-reporteren Emma Jane Kirby. Boken byr på en sterk fortelling som utfordrer vår medmenneskelighet på et grunnleggende plan. Optikeren på Lampedusa gjør det en optiker skal gjøre, han redder vår evne til å se. Forfatteren og BBC-reporteren Emma Jane Kirby mottok Bayeux-Calvados Award 2015 for sin skildring av Lampedusa-katastrofen.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Emma Jane Kirby
Forlag
Press
ISBN 9788232801466
Antall sider 163 Dimensjoner 14,8cm x 20,7cm x 1,8cm
Vekt 296 gram Oversetter John Erik Frydenlund
Originalspråk Engelsk Originaltittel The optician of Lampedusa
Leverandør SentralDistribusjon AS Emner og form Flyktninger og politisk asyl, Middelhavet, Flyktninger, Forlis, Biografisk litteratur, Faglitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende