Ord er makt - om det robuste, moderne og fleksible språket i politikken (BOK)

Sara Gunnerud, Wegard Harsvik

254,00 25400 Veil. pris 299,00
Midlertidig tom hos leverandør
Det pågår en strid, der ord er våpen. Striden handler om hvem som får sette agendaen, definere samfunnsproblemene og hva politikerne kan gjøre med dem. Den som får bestemme hva den offentlige debatten skal handle om, og på hvilke vilkår, har et stort overtak. Forfatterne viser hvordan valg av ord og bilder påvirker den politiske dagsordenen og hvordan vi tenker på det som diskuteres i samfunnsdebatten. Med utgangspunkt i språkvitenskapen brukes konkrete eksempler på politiske ordvalg for å understreke at ord har påvirkningskraft. Hvordan skal sentrum-venstresiden forholde seg til dette? Lar mediene seg bruke til å fremme en politisk agenda når de benytter høyresidens begreper? Det handler om kvaliteten på den offentlige samtalen. Språk bør brukes til å diskutere uenigheter og problemer, og ikke til å tilsløre forskjeller.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2015 Forfatter Sara Gunnerud, Wegard Harsvik
Forlag
Res publica
ISBN 9788282260572
Antall sider 278 Dimensjoner 14,1cm x 20,9cm x 2cm
Vekt 396 gram Originalspråk Svensk
Originaltittel Ordens makt i politiken Leverandør SentralDistribusjon AS
Emner og form Språk: historie og generelt, Politikk og regjering, Muntlig kommunikasjon, Norsk språk, Politikk, Faglitteratur

Anmeldelser

"Styrken ved boka er eit vell av døme på korleis høgresida brukar språket for å tene interessene sine. For både språk- og politisk interesserte representerer boka derfor ei skattkiste." Rolv Mikkel Blakar, Dag og Tid.