Inngår i kampanje
  • Gratis frakt på årets bøker
  • Lesehest

På naturens skuldre - hvordan ti millioner arter redder livet ditt (BOK)

Anne Sverdrup-Thygeson

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-6 dager
Gratis frakt! Du får fri levering på hele ordren.
Glitrende fortellinger om vårt samspill med naturen Du og jeg er innvevd i naturens flettverk, mye tettere enn du tror. Millioner av arter gir oss mat, medisin og et levelig miljø, i tillegg til at naturen gir oss kunnskap og glede. På engasjerende vis forteller Anne Sverdrup-Thygeson spennende og tankevekkende fortellinger om naturen. Forfatteren tar oss med ut i regnskogen, der orkidebiene lager parfyme og pollinerer nøttene du spiser i jula. Inn i den svale skyggen under bygatenes store trær, de som gjør at vi trenger mindre luftkjøling. Ned i skyttergravene der soldatene brukte selvlysende sopp som lykt i måneløse netter. Vi får lese om trær i gammelskogen som gir oss kreftmedisin og isfuglen som inspirerte konstruksjonen av lyntog. Men også om hvordan vår framferd kan sette alt dette i fare. For i vår evne til å utnytte naturen, ligger også risikoen for å undergrave vårt eget livsgrunnlag. Vi snakker i dag om en naturkrise, der arter trues og levesteder forsvinner - en krise like akutt og alvorlig som klimakrisen. Skal vi sikre vår egen framtid, må vi endre måten vi lever på. Vi må lære oss å spille på lag med naturen.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2020 Forfatter Anne Sverdrup-Thygeson
Forlag
Kagge
ISBN 9788248926405
Antall sider 220 Dimensjoner 15,7cm x 21,8cm x 2,2cm
Vekt 380 gram Emner og form Bærekraft, Natur: allmenn interesse, Økologi, Bærekraftig utvikling, Dyr, Faglitteratur

Anmeldelser

«Ved hjelp av en rekke forbløffende hakeslepp-fremkallende eksempler viser Sverdrup-Thygeson at vi står på naturens skuldre(...) Skal du bare lese én bok om artsmangfold i år, er det definitivt denne», Knut Hoem, NRK «En innertier av en bok: Anne Sverdrup-Thygeson har skrevet en velformulert, morsom og spennende bok om sammenhengene i naturen» Hilde Østby, Aftenposten «en mester i å presentere ny og fascinerende forskning på sin personlige måte. ... det er litt av en bragd at forfatteren lykkes med å tilføre miljødebatten så mye nytt, og med så stor kraft.» Erik Steineger, Klassekampen