Passasjeverket [II] (BOK)

Walter Benjamin

437,00 43700 Veil. pris 499,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Walter Benjamin arbeidet med Passasjeverket fra 1927 til han døde på flukt fra Gestapo i 1940. Ifølge Th. W. Adorno hadde verket en genial konsepsjon. Arbeidstittelen var «Paris, det nittende århundrets hovedstad». Med utgangspunkt i de parisiske passasjene viser Benjamin oss et panorama over en epoke, med passasjer om arkitektur og mote, prostitusjon og spillegalskap, kjedsomhet og reklame, fotografi og barndom, interiør og byplanlegging, revolusjon og utopisk sosialisme, og forfattere som Baudelaire, Proust og Hugo ... Med sine montasjer av fragmenter, sitater, tidsbilder og anekdoter har verket en unik form; Benjamin kalte det surrealistisk historieskrivning. I dialektiske bilder setter han ekstremer opp mot hverandre for å gi oss «det nittende århundrets urhistorie», basert på en overraskende kombinasjon av marxisme og kabbala. Få verk har inspirert så mange og hatt så bred appell som Passasjeverket - som også har en forbløffende aktualitet for vår egen tid. Det foreligger med dette for første gang i oversettelse til norsk fordelt over to bind. Oversettelse, forord og innledende essay ved Arild Linneberg og Janne Sund.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Walter Benjamin
Forlag
Vidarforl.
ISBN 9788279903208
Dimensjoner 14,4cm x 21,6cm x 4,5cm Vekt 860 gram
Oversetter Arild Linneberg, Janne Sund, Pål Norheim, Robert Bjørnøy Norseng Originalspråk Tysk
Originaltittel Das Passagenwerk Leverandør SentralDistribusjon AS
Emner og form Sosial- og kulturhistorie, Moderne filosofi: etter 1800, Paris, Kulturhistorie, Moderne filosofi, 1800-tallet, 1900-tallet, Faglitteratur