Regn og vind over Telumee Mirakel - roman (BOK)

Simone Schwarz-Bart

305,00 30500 Veil. pris 349,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
«Da jeg var barn snakket min mor Victoire mye om mormor, negressen Toussine. Hun fortalte glødende og begeistret, lysende av minner: Toussine var en kvinne som hjalp deg til å holde hodet høyt, og få er de som har den evnen. Mors beundring for Toussine var så stor at jeg tenkte på henne som et mytisk vesen av en annen verden, og så henne for meg som en legende i levende live. Jeg pleide å kalle henne det de andre kalte henne, Dron.ning uten navn, men pikenavnet fra før i tiden var Toussine Lougandor. Hun hadde til mor en kvinne ved navn Minerva, en heldig kvinne som avskaffelsen av slaveriet hadde befridd fra en herre med de grusomste griller. Minerva streifet omkring på leting etter ly langt vekk.» Télumée er datterdatter av en legendarisk vakker kvinne. Etter at hun ble forvist av sin alkoholiserte ektemann, søker hun ly hos den vise og opprørske Amboise. Til tross for tærende fattigdom har Télumée beholdt en uvurderlig rikdom, kjærligheten til livet. Hennes fortellingen får språket til å synge til rytmen av de svartes trommer.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Simone Schwarz-Bart
Forlag
Bokvennen
ISBN 9788274886148
Antall sider 252 Dimensjoner 14,4cm x 21,7cm x 2,2cm
Vekt 406 gram Oversetter Synneve Sundby
Originalspråk Fransk Originaltittel Pluie et vent sur Télumée Miracle
Leverandør SentralDistribusjon AS Emner og form Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, De karibiske øyer, Slaveri, Kvinner, Romaner, Karibia, Skjønnlitteratur