Revolutionary road (BOK)

Richard Yates

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Romanens handling er lagt til en forstad til New York midt på 1950-tallet. Ekteparet Frank og April Wheeler har bosatt seg i Revolutionary road. Frank pendler til jobben i et kontormaskinfirma mens April er hjemmeværende med to små barn. Begge ektefellene har hatt store forventninger til livet, men nå er de fanget i et kjedelig, småborgerlig liv. April foreslår at de skal flytte til Paris, hvor hun kan forsørge familien mens Frank finner seg selv, men da åpnes nye avgrunner. Romanen er filmatisert.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2010 Litteraturtype Skjønnlitteratur
Forfatter Richard Yates Forlag
Oktober
ISBN 9788249507337 Antall sider 335
Dimensjoner 11,6cm x 18,3cm x 3,4cm Vekt 200 gram
Oversetter Agnete Øye Originalspråk Engelsk
Originaltittel Revolutionary road
Emner og form Ekteskap og parforhold, Småbyer, Romaner

Anmeldelser

”Rystende i sin lavmælte desperasjon, skrev en anmelder. Jeg er enig. Romanen gir både et tidsbilde av USA på 1950-tallet og et innblikk i det småborgerlige familielivet. Alt er alminnelig og selvfølgelig ikke det minste alminnelig” - Thomas Marco Blatt, Dagbladet "En fantastisk roman, like aktuell i dag som da den ble skrevet! ... Hans glassklare prosa og suverent skildrede portretter av vanlige menneskers liv, viser hva realisme i litteraturen kan oppnå nå den er på sitt aller fineste og mest presise ... Yates har full kontroll over sine karakterer og veksler uanstrengt mellom fortellerperspektivene" - Gabriel Vosgraff Moro, VG "Fortettet, intelligent, satirisk, morsom, håpløs, melodramatisk, språklig presis roman ... I Agnete Øyes glimrende oversettelse kan vi her til fulle se hvor presis Yates er i språket, hvor god han er til liksom å lete frem og stille skarpt på små detaljer i måten personene fremstår og oppfører seg på" - Preben Jordal, Klassekampen