Rubiks kube og den femte beatle (BOK)

Hans Olav Hamran

Denne varen er dessverre ikke lenger tilgjengelig. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Nominert til Trollkrittet! 8. desember 1980. John Lennon blir brutalt skutt ned på åpen gate i New York.Hjemme i Norge er Anders skolens eneste Beatles-fan. Mordet på Lennon får store konsekvenser for ham, og de neste seks årene jakter han på de resterende Beatles-medlemmene. Det er store drømmer, håpløs forelskelse og nære vennskap. Mens The Beatles presses av grupper som Pink Floyd, Queen og U2, rakner det for Anders som forgjeves forsøker å holde tilværelsen sammen.Om å være ung, om å bli voksen, om å måtte stå i det. En historie som fenger på tvers av generasjoner. Sagt om boken: «En oppvekstroman som i like stor grad som musikalsk engasjement behandler universelle temaer som familie, vennskap og den søkenen etter identitet som tilhører enhver ungdomstid. Derfor tror jeg romanen også vil kunne skape gjenklang hos dagens ungdom - så får det heller være en bonus om foreldrene deres også leser den.»Ingrid Senje, Bokvennen Litterær Avis «Hans Olav Hamran har skrevet en veldig fin bok. Jeg lo høyt, smilte stille, rødma lett og felte opptil flere tårer. Ikke minst koste jeg meg stort med tidsreisen. Han fanga det!»Anne Fjellro, Ord i grenseland Nominert til Trollkrittet. Fra juryens begrunnelse:«Hele veien leies vi gjennom de seks skoleårene av en lun og humoristisk fortellerstemme. Den forteller oss om kjærlighet i alle former, skam, sorg, svik - og ikke minst identitet. Språket er godt og historien tydelig gjennomarbeidet. Rubiks kube og den femte beatle er en oppvekstroman som minner om Lars Saabye Christensens kult-klassiker Beatles (1984) og Tore Renbergs Mannen som elsket Yngve (2003). I alle disse romanene spiller musikken en sentral rolle. Bøkene er dessuten autentiske skildringer fra tidsperiodene de tar for seg, samtidig som de skaper universelle konflikter for sine samtidige lesere.»
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Hans Olav Hamran
Forlag
Gyldendal
ISBN 9788205506763
Antall sider 319 Dimensjoner 13,9cm x 21,4cm x 2,4cm
Vekt 411 gram Nivå 12-16 år
Omtalt person The Beatles Emner og form Skjønnlitteratur for barn og ungdom: generell skjønnlitteratur, Musikkmiljøer, Skolen, Psykiske lidelser, Selvmord, Musikkgrupper, Romaner, Skjønnlitteratur, Skjønnlitteratur for barn og ungdom: moderne skjønnlitteratur